Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több bizonyíték is van arra, hogy az omikron enyhébb tüneteket okoz

888.hu

2022.01.04. 19:15

„Egyre több és több olyan kutatást látunk, amely szerint az omikron vírusváltozat a koronavírus többi variánsától eltérően a felső légutakat fertőzi, és nem súlyos tüdőgyulladást okoz” – jelentette ki kedden Genfben Abdirahman Mahamud, a WHO egyik vezető tisztségviselője. Hozzátette azonban, hogy ennek a megerősítéséhez további kutatásokra van szükség.

Abdirahman Mahamud ugyanakkor megjegyezte: az omikron gyors fertőzőképessége azt jelenti, hogy heteken belül az omikron lesz a domináns változat sok helyen,

különös veszélyt jelentve azoknak az országoknak, ahol a lakosság nagy része még nem kapott védőoltást.

A járványügyi szakértőnek a súlyos betegség csökkentett kockázatára vonatkozó megjegyzései egybehangzanak több más tanulmány eredményeivel, közöttük egy, a Dél-afrikai Köztársaságban elvégzett kutatáséival. A koronavírus omikron változatát a Dél-afrikai Köztársaságban diagnosztizálták először.

Arra kérdésre válaszolva, vajon szükség van-e az omikron ellen kifejlesztett speciális védőoltásra, Mahamud közölte, hogy erre még túl korai válaszolni, de hangsúlyozta, hogy ennek eldöntése világméretű egyeztetést igényel, és nem szabad egyedül a gyógyszeripari ágazatra hagyatkozni.

Az ENSZ egészségügyi szervezetének (WHO) egészségügyi vészhelyzetekkel foglalkozó felelős vezetője szerint eddig 128 országban azonosították az omikron variánst, de nem zárta ki, hogy ennél több helyen is jelen lehet, ahol nincsenek meg a technikai feltételek a diagnosztizálására.

A jelenlegi hullám továbbra is „reménykeltő”, mert amíg a fertőzések száma egyes vidékeken rohamosan nő, addig a haláleseteké nem emelkedik. A legfontosabb üzenet: ha be vagy oltva, védve vagy

– jelentette ki Mahamud.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére