Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tízéves mélypontra esett az Ausztráliába bevándorlók száma a szigorúbb ellenõrzések következtében

888.hu

2018.07.13. 06:21

Tízéves mélypontra esett Ausztráliában a bevándorlók száma, miután a korábbi évekhez képest sokkal több vízumkérelmet utasítottak el a konzervatív kormány által bevezetett szigorú ellenõrzések miatt.
CANBERRA, 6:21

Tízéves mélypontra esett Ausztráliában a bevándorlók száma, miután a korábbi évekhez képest sokkal több vízumkérelmet utasítottak el a konzervatív kormány által bevezetett szigorú ellenőrzések miatt.

A helyi média által pénteken közölt hivatalos adatok szerint a júniusban véget ért 2017/2018-as pénzügyi évben több mint tíz százalékkal, 162 4107-re esett vissza az Ausztráliába érkezők száma, ami a legalacsonyabb adat 2007 óta. Az elutasított vízumkérelmek száma 46 százalékkal nőtt.

Ausztrália évente átlagosan 190 ezer bevándorlót fogad be, s ebbe nem tartozik bele a humanitárius okokból befogadott menekültek és menedékkérők száma, ami éves szinten több mint 13 ezer ember.

Peter Dutton, a szigorúbb migrációs szabályokat kidolgozó bevándorlási és határvédelmi tárca vezetője szerint a kormány arra törekszik, hogy "a lehető legjobb" bevándorlókat fogadja be, és integrálja az ausztrál társadalomba. "A koalíció helyreállította a határainkat, és újból integritást teremtett a migrációs programban" – mondta a tárcavezető a The Australian című lapnak nyilatkozva.

Malcolm Turnbull miniszterelnök pedig úgy nyilatkozott, hogy Ausztráliába

egy emberrel se érkezhet több, mint amennyit akar vagy amennyire szüksége van."

A bevándorlók száma annak ellenére csökkent, hogy a szakszervezetek, a munkaadók és üzleti csoportok szorgalmazták, hogy a kormány közel 190 ezer embert fogadjon be, tartsa az átlagos szintet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére