Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenkét évünk maradt a Föld megmentésére

Csordás Bettina

2018.10.08. 17:15

Újabb globális felmelegedéshez köthetõ apokalipszisvízió látott napvilágot. Az ENSZ friss klímaügyi jelentése szerint a világ kormányainak azonnali és drasztikus intézkedéseket kell hozniuk, különben a globális felmelegedés visszafordíthatatlan pusztulást okoz.

Alig 12 évünk maradt arra, hogy megmentsük a Földet" 

– riadóztat az ENSZ friss klímajelentése.

A klíma-világjelentést a 2015-ös párizsi klímacsúcsot követően kezdték el összeállítani, három év kutatómunkája van benne. Az Éghajlat-változási Kormányközi Testület által kiadott dokumentum szerint a globális hőmérséklet-emelkedés már 2030-ra meghaladhatja a 1,5 Celsius fokot az ipari forradalom idején mérthez képest, ez pedig katasztrofális következményekkel fog járni:

  • általános extrém szárazsággal,
  • futótüzekkel,
  • árvizekkel,
  • emberek százmillióit érintő élelmiszerhiánnyal.

A testület ezért azonnali cselekvésre szólítja fel a világ kormányait, hogy "gyors, messzemenő, és mindeddig példátlan intézkedéseket eszközöljenek" a Föld megmentésére.

Amennyiben elérjük a 1,5 fokos küszöböt, nemcsak a szárazsággal kell számolnunk, de megszaporodnak az extrém esőzések és az USA-ban pusztító Florence-hez és Harvey-hoz hasonló hurrikánok. A korallzátonyok várhatóan 70-90 százaléka elpusztul, beleértve a Nagy-korallzátonyt is"

– figyelmeztet az ENSZ klímaügyi szervezete.

A jelentés utat mutat ahhoz is, hogyan lehetne 1,5 fokon belül tartani a felmelegedés mértékét. A termőföldhasználat és a technológiai váltás, a bolygó újraerdősítése, az elektromos közlekedési eszközökre váltás és a szén-dioxid-megkötő technológiák elterjesztése mind hozzájárulhatnak a hőmérsékleti határ megtartásához.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére