Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenhat évesnek hazudta magát egy 47 éves migráns Franciaországban

Sümeghi Lóránt

2019.04.11. 07:20

Franciaország nyugati részén, Angouleme városában egy 47 éves guineai illegális migráns olyan anyakönyvi kivonattal próbálta meg átverni a hatóságokat, mely azt bizonyította volna, hogy az illetõ mindössze 16 éves.

A francia menekültügyi törvény értelmében a kísérő nélküli 16 éves vagy annál fiatalabb menedékkérők automatikusan ideiglenes tartózkodási engedélyt kapnak. Ebből kifolyólag számtalan visszaélést kísérelnek meg főképp az afrikai bevándorlók azzal, hogy megpróbálják magukat hamis dokumentumok segítségével a valódi életkoruknál jóval fiatalabbnak beállítani.

Helyi sajtóértesülések szerint pontosan ezzel próbálkozott néhány nappal ezelőtt egy guineai férfi is, akit korábban a spanyol hatóságok a valódi útlevele szerint 47 évesként azonosítottak. Ám a migráns úgy gondolta, hogy egy hamis anyakönyvi kivonat segítségével átverheti a francia rendőröket, és elhitetheti velük, hogy ő mindössze egy 16 éves kamasz.

Azonban a papíron szereplő és a valós életkor közti különbséget azonnal kiszúrták a hatóságok, majd fel is vették a kapcsolatot a spanyol határrendészekkel a férfi ügyében. Beszámolók szerint első ízben biztosan Spanyolországba fogják kitoloncolni, hiszen ott ért először földet Európában, azt követően pedig a spanyol hatóságok feladata lesz eldönteni, kap-e menedékstátuszt vagy sem. Valószínűsíthető, hogy ez után az akció után már ott sem lesz maradása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére