Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenhárom terroristától vonta vissza az állampolgárságot Belgium

888.hu / MTI

2022.02.14. 14:25

Belgium tizenhárom terroristát fosztott meg állampolgárságuktól, amiért korábban dzsihadista csoportokhoz csatlakoztak Szíriában és Afganisztánban – jelentette a La Libre Belgique című francia nyelvű napilap hétfőn.

A brüsszeli fellebbviteli bíróság két éven belül ötödik alkalommal döntött terrorista csoportokhoz csatlakozott fiatalok belga állampolgárságának megvonásáról.

Ilyen bírósági döntés ez idáig 52 embert érint.

A többségében belga-marokkói kettős állampolgársággal rendelkező férfiakat korábban jogerősen tizenöt, tíz, illetve hét év börtönbüntetésre ítélték Belgiumban. Az állampolgárság elvesztése olyan esetben lehetséges, ha az érintett kettős állampolgársággal rendelkezik – írták.

Az elítéltek távollétében hozott döntését a bíróság azzal indokolta, hogy az érintettek „nem teljesítették állampolgári kötelességeiket”. A tizenhárom férfi közül tizenketten 2012 decembere és 2014 decembere között csatlakoztak dzsihadista csoportokhoz Szíriában. A tizenharmadik egy Afganisztánban tevékenykedő terrorista sejt tagjává vált 2007-ben. A bíróság azt feltételezi, hogy a terroristák ellen vívott harcok során majdnem mindannyian meghalhattak, noha – mint írták – erre nincs hivatalos bizonyíték. Feltételezik, hogy egyiküket a kurd erők tarthatják fogva Észak-Szíriában – közölte a napilap.
Az állampolgári nyilvántartásból törölt tizenhárom embernek nyolc nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezést nyújtson be az intézkedés ellen – tették hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére