Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tíz százalékkal növekedett a menedékkérelmek száma 2018-hoz képest

Békési Marcell

2019.11.19. 16:00

Többnyire muszlimok lakta országokból érkeznek emberek. A legnagyobb növekedés a pakisztániak, albánok és afgánok körében volt tapasztalható.

Az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal negyedéves jelentése szerint több mint félmillió menedékkérelmet regisztráltak az idei év első kilenc hónapjában az Európai Unióban, ami mintegy 10 százalékkal magasabb az előző évi számoknál – írta az MTI.

Összesen 516 ezren kértek nemzetközi védelmet az EU huszonnyolc tagállamában, illetve Norvégiában és Svájcban.

A kérelmezők legnagyobb csoportját a szíriaiak és az afgánok tették ki, belőlük havonta nagyjából 5-6 ezer ember nyújt be menedékkérelmet. Ebből a két országból érkezett a migránsok negyede.

Jócskán lemaradva, de a top 10-ben vannak még a venezuelaiak, a pakisztániak, a törökök, az irakiak, a kolumbiaiak, az irániak, az albánok és a nigériaiak. Összességében a két dél-amerikai országot leszámítva főképp muszlimok érkeznek.

A legnagyobb növekedés a pakisztániak (+21%), albánok (+16%) és afgánok (+14%) körében volt tapasztalható.

Az érintettek negyede olyan országokból érkezett, amelyek állampolgárai vízummentesen léphetnek be az EU területére. Ők nagyrészt dél-amerikai országok állampolgárai voltak.

A menedékkérelmek elfogadási aránya átlagosan 34 százalékos, de

amennyiben valaki magát szírnek vallja, abban az esetben már 86 százalékos esélye van arra, hogy kérelmét elfogadják.
Az értékelésben kiemelték, hogy a kisebb népességű országok különösen nagy nyomásnak voltak kitéve, júliusban például lakosságarányosan a legtöbb menedékkérelmet Cipruson, Máltán, Görögországban, Svédországban és Luxemburgban nyújtották be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére