Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Titkolja a brit kormány, hány migráns hátterű bűnöző molesztált kiskorúakat az országban

Békési Marcell

2020.02.24. 17:00

Az Independent azt szerette volna megtudni, hogy pontosan hány olyan bűnelkövető van, aki 18 év alattiakat molesztált szexuálisan, és milyen arányban vannak az elkövetők között például a mohamedán vallásúak, illetve a pakisztáni származásúak. A kormány korábbi ígéretével ellentétben azonban nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a pontos számokat.

2018 júliusában a viszonylag frissen kinevezett Sajid Javid belügyminiszter hatalmas lendülettől vezérelve ígéretet tett rá, hogy rendet tesz az utcákon, valamint részletesen felméri és nyilvánosságra hozza az egyre inkább elszaporodó utcai bandákra vonatkozó adatokat.

Nem lesznek no-go zónák az információigénylésben. Nem fogom hagyni, hogy politikai vagy kulturális érzékenység akadályozza a probléma megértését és megoldását

– nyilatkozta akkor az azóta felfelé buktatott miniszter.

A nagy szavak óta eltelt jó másfél év, és csak 2019-ben 19 ezer kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekményt regisztráltak az Egyesült Királyságban, melyeknek nagy része sajnos ezeknek a pedofil bandáknak volt köszönhető.

A kormány viszont azóta is mélyen hallgat, pedig az Independentnek nyilatkozó kormányzati tisztviselő szerint a munka már kész, a felmérés megszületett, az adatokat kiértékelték.

Az új belügyminiszter, Priti Patel viszont nem szeretné, hogyha le nem zárt ügyek és félkész információk alapján meghozott hamis konklúziók kezdenének terjedni az interneten, valamint kontextusából kiragadott statisztikákkal dobálóznának egyes politikai csoportosulások.

Egy huddersfieldi kislányokat molesztáló banda azóta lekapcsolt tagjai

Az eredmények tehát valószínűleg önmagukért beszélnek, és tekintve, hogy a kormány ebben az esetben a szélsőjobb megerősödésétől tart, azért egy tippünk lehet arra vonatkozóan, hogy főképp milyen származásúak és vallásúak az elkövetők.

A kormány mindenesetre kiadott egy közleményt, miszerint a közeljövőben, az adatok kiértékelése után közzé fogják tenni az új kormányzati stratégiájukat az egyre inkább elharapódzó utcai és nemi erőszak kérdésében. Részletes adatokra és statisztikákra azonban ott sem számíthatunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére