Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tisztségviselőkből szerveződött bandát kaptak el

888.hu

2021.12.01. 21:20

Görögországban a rendőrség tisztségviselőkből szerveződött banda tagjait fogta el, akiket azzal gyanúsítanak, hogy illegálisan árultak útleveleket és egyéb személyi okmányokat külföldieknek – ismertette szerdán a görög ANA hírügynökség.

 

A mintegy húsz gyanúsítottat kedden vették őrizetbe a Görögország-szerte végrehajtott széles körű rendőri műveletek során.

Értesülések szerint a tisztségviselők mellett legalább kilenc rendőr is van a letartóztatottak között.

A bűncselekmények elkövetésében további legkevesebb 34 rendőr érintett, és a görög hírügynökség értesülései szerint a csoport irányítója magas rangú rendőrségi vezető. Őket egyelőre körözik.

A banda csaknem tíz éve alakult, és módszeresen szervezte be a kulcsfontosságú közigazgatási pozíciókban dolgozó tisztségviselőket.

A hatóságok szerint egy teljes „állampolgársági csomag” – útlevéllel, személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal együtt – nagyjából 30 ezer euróba (11 millió forint) került. Az évek során a bűnözők így mintegy ötmillió euró bevételre tettek szert. Az értékesített iratok esetében valódi okmányokról van szó, amelyek adatait – a nyomozók szerint nem elhanyagolható erőfeszítéssel – az állami adatbázisokba is felvezették.

A „vásárlói körbe” állítólag olyan bűnözők is beletartoztak, akik ilyen módon akarták „tisztára mosni” a múltjukat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére