Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Timmermans sírt egyet, mert az osztrákok kilépnek az ENSZ migrációs paktumából

Forisek Ádám

2018.11.16. 15:10

Az Európai Szocialisták Pártjának (PES) csúcsjelöltje elszontyolodott, amiért nem mindenki osztja az Európai Unión belül a bevándorláspárti lózungot.
BREGENZ, 15:10

Az Európai Szocialisták Pártjának (PES) csúcsjelöltje elszontyolodott, amiért nem mindenki osztja az Európai Unión belül a bevándorláspárti lózungot.

Az ausztriai Bregenz városában tartott sajtótájékoztatóján Timmermans úgy vélte, hogy Ausztria döntéséhez belpolitikai megfontolások vezettek. Úgy fogalmazott, hogy a migrációs kérdésben "a világnak egyértelműségre van szüksége".

A sorosista politikus a már szokásos jelszavakat hangsúlyozta: az emberiesség, a humánus hozzáállás fontosságát a migráció témakörében. Hozzátette azért, hogy Európának magától értetődően kell gondoskodnia külső határainak védelméről, és "kitoloncolások is lesznek."

Nem felejtette el természetesen megemlíteni, hogy a migrációs probléma tartós rendezésénél nemcsak az Európai Unió külső határainak védelméről van szó, hanem az Európán belüli szolidaritásról is. Amennyiben ez utóbbi megszűnne, a nemzeti határok visszaállításával elvesztenék a belső határellenőrzések nélküli schengeni övezetet.

Az ENSZ 193 országa 2016 őszén egyezett meg a migrációs csomag elfogadásáról, melynek célja a bevándorlás "biztonságossá és legálissá" tétele. A dokumentumot decemberben írják alá Marokkóban. Az Egyesült Államok Donald Trump elnökké választása után már nem vett részt a folyamatban, a magyar kormány pedig júliusban jelentette be, hogy kilép belőle.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére