Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tiltólistára került Jézus Krisztus a Facebooknál?

Nagy Gábor

2018.04.07. 08:30

Egy héttel ezelõtt, nagypénteken egy amerikai felsõoktatási intézmény bepróbálkozott egy ártatlannak tûnõ, "alkalomhoz illõ" kép posztolásával. Nem jött össze.

Egy héttel ezelőtt, nagypénteken egy amerikai felsőoktatási intézmény bepróbálkozott egy ártatlannak tűnő, "alkalomhoz illő" kép posztolásával. Nem jött össze.

Az Ohio államban lévő Steubenville városban székelő Franciscan University a Facebook-oldalára 10 darab szponzorált tartalmat próbált posztolni húsvét előtt. A képeken a ferences rend által fenntartott egyetem mesterszakos teológus hallgatói láthatók. Az egyiken egy San Damianó-i kereszt is szerepelt.

San Damiano Krisztusa egy 12. századi ikon, amit egy ismeretlen szíriai szerzetes festhetett. Közép-Itáliában nagy hagyománynak örvendő, fatáblára festett feszületek sorába tartozik. Az eredeti ma a Santa Chiarában, Assisiben található.

Nos, ezt a feszületet ábrázoló képet sikerült a Facebooknak letiltani, természetesen teljesen irreleváns indokkal. Mint az az egyetem posztjából kiderült: a közösségi oldal azért tiltotta le a képet, mert az sokkoló, érzékeny és túlzottan erőszakos tartalommal bír. Később a Facebook belátta, hogy hibázott, s ismét engedte a szponzorált poszt megjelenítését.

Az ügy azért is érdekes, mert a Facebook korábban engedélyezte a keresztény tematikájú szponzorált tartalmakat, nagypénteken, a kereszténység legfontosabb ünnepe, húsvét előtt azonban valamiért a cenzúra áldozatává vált a poszt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére