Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

Horváth József György

2018.01.18. 06:28

Észak-Korea végül tárgyal majd az Egyesült Államokkal, mert Kína együttmûködése a washingtoni nyomásgyakorló kampánnyal kezdi éreztetni már hatását - jelentette ki Rex Tillerson szerdán a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott beszédében.
STANFORD, 06:28

Észak-Korea végül tárgyal majd az Egyesült Államokkal, mert Kína együttműködése a washingtoni nyomásgyakorló kampánnyal kezdi éreztetni már hatását - jelentette ki Rex Tillerson szerdán a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott beszédében.

Az eseményen a politikus Condoleezza Rice egykori külügyminiszterrel együtt válaszolt nemzetközi kérdésekre. Észak-Koreával kapcsolatban kijelentette, arra vár, hogy az ország vezetője, Kim Dzsongun jelezze, tárgyalni akar. Mint mondta, biztos abban, hogy ez bekövetkezik.

Tillerson előző nap a kanadai Vancouverben az Észak-Korea elleni szankciókról tárgyalt olyan államok külügyminisztereivel, amelyek az Egyesült Államok oldalán harcoltak a koreai háborúban. Ott hangzott el japán hírszerzői forrásokra hivatkozva, hogy a büntetőintézkedések hatása már mutatja első eredményeit.

A külügyminiszter ezzel párhuzamosan kifejtette, hogy az Egyesült Államok támogatja a két Korea közötti közeledést, így azt is, hogy a két ország közös zászló alatt indul a februári phjongcshangi téli olimpián.

Tillerson, miközben kétségeit fejezte ki Phenjan szándékainak őszinteségével kapcsolatban, hangsúlyozta: nem hagyják, hogy Észak-Korea éket verjen az Egyesült Államok és szövetségesei közé.

Úgy vélekedett, az észak-koreai kapcsolatteremtés az ország déli szomszédjával lehet az első jele annak, hogy hosszú évek feszültségterhes évei után a "jég kezd megtörni", mert Phenjan elérte célját azzal, hogy az Egyesült Államok szárazföldi területét nukleáris töltettel elérni képes rakétát fejlesztett ki.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére