Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tillerson: együttmûködünk Oroszországgal, ha az az amerikai nép érdekében áll

Bertha László

2017.02.16. 18:58

Az USA kész együttmûködni Oroszországgal olyan ügyekben, melyek az amerikai emberek érdekeit szolgálják - jelentette ki az amerikai külügyminiszter, Rex Tillerson, miután megbeszélést folytatott orosz kollégájával.
BONN, 18:58

Az USA kész együttműködni Oroszországgal olyan ügyekben, melyek az amerikai emberek érdekeit szolgálják – jelentette ki az amerikai külügyminiszter, Rex Tillerson, miután megbeszélést folytatott orosz kollégájával.

Rex Tillerson a találkozót követően hozzátette, hogy olyan esetekben, amikor nincs egyetértés, az Egyesült Államok fel fog lépni a saját és szövetségesei érdekei védelmében.

A demokraták által oroszpártinak ítélt amerikai külügyminiszter februári hivatalba lépése óta először vett részt fontos nemzetközi eseményen, nevezetesen a G20-as csoport külügyminiszteri találkozóján. Tillerson az újságíróknak arról is beszámolt, hogy arra kérte Moszkvát, tartsa be a minszki egyezményt és segítse az erőszak megfékezését Ukrajnában.

Orosz kollégája, Szergej Lavrov a találkozót követően elmondta, hogy „pragmatikus, üzleti jellegű” megbeszélést folytatott az amerikai külügyminiszterrel. Lavrov azt is hozzátette, hogy a tanácskozáson megállapították, hogy számos területen, különösen a terrorizmus elleni küzdelemben közösek a két ország érdekei, ugyanakkor nem került napirendre az Oroszország elleni amerikai gazdasági szankciók kérdése.

Az orosz külügyminiszter az újságíróknak megemlítette, hogy a két elnök, Vlagyimir Putyin és Donald Trump akkor fog személyesen találkozni egymással, amikor úgy ítélik meg, hogy „arra lehetőség nyílik”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére