Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Texasban az Egyesült Államokból való kiválás lehetőségéről fognak tárgyalni a kongresszusban

Békési Marcell

2020.12.12. 14:01

Egy republikánus képviselő terjesztett elő néhány nappal ezelőtt egy törvényjavaslatot egy népszavazás megtartásáról. Ha tényleg arr kerülne sor, a texasiak valószínűleg megszavaznák.

 

A texasi kormányzat és törvényhozás hétfőn egy emberként állt bele a négy tagállamba, ahol Biden jó eséllyel csak választási csalással volt képes győzni, és ügyüket felterjesztette a Legfelsőbb Bíróságra. A beadványt mögé aztán beállt 18 másik tagállam is, köztük Florida, valamint a szövetségi kongresszus republikánus képviselőinek nagyja is, valamint magának a megvádolt Pennsylvaniának a kongresszusa.

A legfelsőbb bíróság ennek ellenére elutasította az ügyet 7:2 arányban, arra hivatkozva, hogy egy tagállam nem szólhat be egy másik tagállam választási ügyeibe,

Texas viszont úgy gondolja, hogy az igenis a texasiak belügyeibe való külső beavatkozás, hogyha egy tagállamban a közös elnök megválasztásánál csalnak.

A texasiak nem fogadták kitörő örömmel, hogy a Legfelsőbb Bíróság tárgyalás nélkül elutasította a beadványukat.

Texit?

Az ügy mindenesetre a texasi törvényhozásban folytatódik majd 2021-ben, egy republikánus képviselő beadványa alapján ugyanis megtárgyalják az állam további lehetőségeit, azt az opciót is nyitva hagyva, hogy népszavazást rendeznek a tagsággal kapcsolatban.

Az kérdés egyébként nem először merül fel, de ilyen komoly támogatottsága még sosem volt, mint most: napok óta lázban tartja a közvéleményt Kyle Biedermann nyilatkozata a kérdésről:

A szövetségi kormány ellenőrizhetetlenné vált, és nem a texasiak által vallott értékeket képviseli. Ezért kötelezettségemnek teszek eleget azzal, hogy előterjesszem törvényjavaslatomat, amely lehetővé teszi a texasiak számára a népszavazást a független Texas visszaállításáról.

- írta közösségi oldalára a képviselő.

Mindössze kis esély van arra, hogy ez a népszavazás megvalósuljon – ráadásul jogilag ebbe a szövetségi kormánynak (értsd: Biden) is lenne beleszólása – de az eset jól mutatja, hogy mennyire elfajult a helyzetet Amerikában.

Texas egyébként egyszer már kilépett az Egyesült Államokból 1861-ben, a polgárháború kezdetén, majd 1870-ben, annak lezárulta után néhány évvel csatlakozott újra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére