Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tetõfokára hág az öngyûlölet Merkel Németországában

Nagy Gábor

2018.10.16. 19:00

Új múzeum nyílik Berlinben, ahol a múltban elkövetett bûneikkel szeretnék szembesíteni a németeket, meg mindenkit, aki a németek hibáztatásában lát még ingerenciát. Biztos, ami biztos alapon szó lesz a Német-Római Birodalom, Poroszország és természetesen a Harmadik Birodalom gaztetteirõl is.

Amióta beköszöntött a „szépreményű” multikulturalizmus Nyugat-Európában, egyre többször kell „emlékeztetni” az őslakosságot arra, milyen „gaztetteket” is követtek el az elmúlt évszázadok során.

Születnek is szép számmal összemosások, hiszen kit is érdekel a politikai elit felelőssége akkor, mikor egy népre kollektíve rá lehet ragasztani a „náci”, az „antiszemita” és az „idegengyűlölő” jelzőket. A történelem meg amúgy is „idejétmúlt”, a társadalomnak nincs szüksége „emlékezetpolitikára”, „gyökerekre”, mert azokból csak „nacionalizmus” születik.

Így van ezzel Németország is, mely a második világháború óta száműzte a „nemzeti”, a „nacionalista” és a „patrióta” jelzőket az országból, mert azok túl „veszélyesek”. Bár a fal leomlása után előkerültek a szőnyeg alól, az elit akkor is igyekezett ezeket kiirtani. Ma pedig teljesen egyértelmű, hogy olyan gyomlálás zajlik Németországban, amit még a Szovjetunió is megirigyelne. Olyan, hogy német kultúra, például „nem létezik”. Az is „egyértelmű”, hogy az iszlám Németország része.

Most pedig, hogy mindenkinek (az „őslakosoknak” és a bevándorlóknak is) tiszta legyen a kép, itt van a legújabb őrület, ez a berlini múzeum, az úgynevezett Humboldt Forum, melynek egyértelmű üzenete az öngyűlölet sulykolása és a teljes identitásvesztés elérése.

A németek majd 600 millió eurót áldoztak a kulturális létesítmény létrehozására. A helyszín is jelképes: egy, a német és a porosz birodalomban is jelentős szerepet játszott, de a második világháborúban lebombázott, majd az NDK idején lebontott palotát építettek újjá. Az új múzeumnak sugároznia kell a látogatók számára, hogy nyitott a világra és más kultúrákra. Vagyis: ami német, az rossz, hiszen összefügg a birodalmi múlttal, ami viszont nem német, az jó, hiszen a kultúrák sokszínűségét hangsúlyozza.

Míg a múzeum kurátorai tagadják, hogy a migrációs válság, az egyre nagyobb létszámban jelen lévő bevándorlók miatt kellene 180 fokos fordulatot vennie a német kultúrának, a kritikusok azért tudják, hogy „ezek” a dolgok nem csak úgy születnek. Az időzítésről nem is beszélve. A csapból is „toleranciának” kell folynia.

(Figyelő, New York Times)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Shaun Walker, a szélsőségesen liberális és bevándorláspárti Guardian kelet-közép-európai tudósítója a nap folyamán Ali Hámenei iráni ajatollahhoz hasonlította Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Az ostobán és abszurd módon hasonlítgató újságírót Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár tette helyre.

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Miután a nemzetközi liberálisok sikeresen felhergelték a világot a holland Fekete Péter (Zwarte Piet) köré épült hagyományok ellen, most az angol néptáncot célozták meg.

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

A gyermek lassacskán csak egy kegytárgy, egy dísz, amit megfogni sem szabad, a port se lehet róla letörölni. Ritka, pótolhatatlan. Bezzeg a sok „menekült.” Náluk öreg nincs, a gyerek meg ágyútöltelék.

Tizenhároméves Gyurcsány igazi énje

Tizenhároméves Gyurcsány igazi énje

Boldog születésnapot, őszödi beszéd!

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Életkép Botka László városából: két arab származású hallgató szólalkozott össze az egyetemi könyvtárban, az egyik fél kést rántott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére