Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrortámadást tervezõ iraki migránsokat tartóztattak le Németországban

Vincze Viktor Attila

2019.01.30. 12:00

A német ügyészség szerint az iszlamista terrortámadással meggyanúsított három iraki férfi egy házi készítésû bombát robbantott volna fel egy gázolásos támadást követõen.

A Deutsche Welle híradása szerint három, iraki menekültként Németországban tartózkodó migránst tartóztattak le szerdán Észak-Németországban terrortámadás előkészítésének az alapos gyanújával.

A német rendőrség közlése szerint egy hónapnyi megfigyelés és nyomozás után tartóztattak le ma reggel két 23 éves, valamint egy 36 éves bevándorlót Schleswig-Holstein tartományban.

Az eddigi megállapítások szerint a gyanúsítottak még nem választották ki a támadásuk konkrét célját"

– nyilatkozta a szövetségi ügyészség, amely szerint azonban a terrorcselekmény eszközeit viszont már elkezdték beszerezni az iszlamista elkövetők, akiket ezért indokolt volt őrizetbe venni. 

A gyanúsítottak közül kettőt azzal vádolnak, hogy pirotechnikai eszközökből elkezdték a fekete lőpor kinyerését, míg a harmadik társuk egy robbanóeszköz elkészítési útmutatóját szerezte be.

A német nyomozók szerint a két 23 éves iszlamista, Shahin F. és Hersh F. az internetről letöltött bomba megépítéséhez detonációs eszközt is vásárolt az Egyesült Királyságból.

Azonban a brit terrorellenes hatóságok megakadályozták a detonátor Németországba szállítását.

A bomba készítése mellett az iraki migránsok lőfegyvert is megpróbáltak vásárolni egy hosszabb ideje Németországban élő migránson keresztül, azonban végül lemondtak erről a tervükről, mivel túl drágának tartották a nekik kínált 9 mm-es pisztoly árát.

A lőfegyver megszerzéséről való lemondásuk után a migránsok úgy döntöttek, hogy az általuk tervezett robbantás mellett egy járművel akarnak majd gázolásos támadást végrehajtani járókelők ellen. 

Ennek érdekében az egyik 23 éves elkövető, Shahin F. január elején beiratkozott egy járművezetői tanfolyamra. 

A német hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy milyen iszlamista terrorszervezetekkel lehettek kapcsolatban a terrortámadást tervező migránsok. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére