Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrortámadásokra figyelmeztetik az amerikaiakat, miután megölték az al-Kaida vezetőjét

888.hu

2022.08.05. 10:40

Az amerikai külügyminisztérium kedd este „világméretű” óvatossági riasztást adott ki az amerikaiak számára, miután megnőtt annak a valószínűsége, hogy terroristák amerikai érdekeltségeket támadhatnak meg, miután a CIA megölte Ajmán al-Zaváhírit, Oszama bin Laden helyettesét és utódját az al-Kaida vezetőjeként.

 

Ajmán al-Zaváhíri halála után az al-Kaida vagy a hozzá kapcsolódó terrorszervezetek támogatói megpróbálhatnak amerikai létesítményeket, személyzetet vagy állampolgárokat megtámadni”

- állt a figyelmeztetésben. Majd felszólítják őket, hogy „tartsák fenn a magas szintű éberségüket, jól gondolják meg melyik külföldi országba utaznak, mivel ”a terrortámadások gyakran figyelmeztetés nélkül történnek meg„.

A külügyminisztérium közölte, hogy okkal feltételezik azt, hogy az amerikai állampolgárokat fenyegető veszély szintje most ”magasabb„, miután egy dróncsapás végzett al-Zaváhírivel.

 

 

A figyelmeztetésben az áll, hogy

 

az amerikaiaknak számíthatnak öngyilkos akciókra, merényletekre, emberrablásokra, gépeltérítésekre és robbantások lehetőségére is.

 

A tanácsadás arra szólította fel az amerikaiakat, hogy kövessék nyomon a helyi híreket, és tartsák fenn a kapcsolatot a legközelebbi amerikai nagykövetséggel vagy konzulátussal.

Hiába próbálta Joe Biden elnök sikerként elkönyvelni a vezető afganisztáni megölését, egyes terrorizmus-szakértő azonnal intő jel kell legye, hogy al-Zaváhírit éppen abban az államban tartózkodott, ahol a terrorista csoport korábban éppen a szeptember 11-i támadásokat tervezték.

A tavalyi kaotikus afganisztáni kivonulás során Biden még azt is kijelentette, hogy az al-Kaida ”eltűnt„ Afganisztánból.

 

Az al-Kaida emírjének, Ajmán al-Zaváhírinek a megölését terrorizmusellenes sikerként fogják eladni. De ez a narratíva elfedi azt a tagadhatatlan igazságot, hogy a tálibok által ellenőrzött Afganisztán az al-Kaida számára biztonságos bázis”

- tweetelte Bill Roggio, a Long War Journal terrorizmus-elemzője. “A csapás, amely megölte Zaváhírit, az első az USA több mint 1 hónappal ezelőtti kivonulása óta.”

 

Zaváhiírit Sherpur negyedében ölték meg, Sirajuddin Haqqani egyik helyettese otthonban. Sirajuddin a két tálib emírhelyettes egyike, valamint a belügyminiszter” – folytatta.

Zaváhíri nem tartózkodhatott Afganisztánban – különösen Kabulban – a tálibok beleegyezése nélkül. Nem Kunar, Nurisztán vagy Nangarhar távoli hegyeiben, vagy Ghazni, Helmand vagy Kandahár távoli tartományaiban, hanem a tálibok fővárosában volt.”

– közölte.

 

Max Abrahms, a nemzetközi biztonság professzora szerint al-Zaváhíri megölése nem jelent győzelmet, ahogyan azt Biden próbálja beállítani.

 

A táliboknak meg kellett volna akadályozniuk, hogy az Al-Kaida vezetői ott bujkáljanak az isten szerelmére”

- tette hozzá Abrahms.

 

Tim Kennedy, a különleges erők egykori operátora szerint is oka volt annak, hogy Ajmán al-Zaváhíri éppen Kabulban tartózkodott a vezető.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére