Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrortámadásokra figyelmeztetik az amerikaiakat, miután megölték az al-Kaida vezetőjét

888.hu

2022.08.05. 10:40

Az amerikai külügyminisztérium kedd este „világméretű” óvatossági riasztást adott ki az amerikaiak számára, miután megnőtt annak a valószínűsége, hogy terroristák amerikai érdekeltségeket támadhatnak meg, miután a CIA megölte Ajmán al-Zaváhírit, Oszama bin Laden helyettesét és utódját az al-Kaida vezetőjeként.

 

Ajmán al-Zaváhíri halála után az al-Kaida vagy a hozzá kapcsolódó terrorszervezetek támogatói megpróbálhatnak amerikai létesítményeket, személyzetet vagy állampolgárokat megtámadni”

- állt a figyelmeztetésben. Majd felszólítják őket, hogy „tartsák fenn a magas szintű éberségüket, jól gondolják meg melyik külföldi országba utaznak, mivel ”a terrortámadások gyakran figyelmeztetés nélkül történnek meg„.

A külügyminisztérium közölte, hogy okkal feltételezik azt, hogy az amerikai állampolgárokat fenyegető veszély szintje most ”magasabb„, miután egy dróncsapás végzett al-Zaváhírivel.

 

 

A figyelmeztetésben az áll, hogy

 

az amerikaiaknak számíthatnak öngyilkos akciókra, merényletekre, emberrablásokra, gépeltérítésekre és robbantások lehetőségére is.

 

A tanácsadás arra szólította fel az amerikaiakat, hogy kövessék nyomon a helyi híreket, és tartsák fenn a kapcsolatot a legközelebbi amerikai nagykövetséggel vagy konzulátussal.

Hiába próbálta Joe Biden elnök sikerként elkönyvelni a vezető afganisztáni megölését, egyes terrorizmus-szakértő azonnal intő jel kell legye, hogy al-Zaváhírit éppen abban az államban tartózkodott, ahol a terrorista csoport korábban éppen a szeptember 11-i támadásokat tervezték.

A tavalyi kaotikus afganisztáni kivonulás során Biden még azt is kijelentette, hogy az al-Kaida ”eltűnt„ Afganisztánból.

 

Az al-Kaida emírjének, Ajmán al-Zaváhírinek a megölését terrorizmusellenes sikerként fogják eladni. De ez a narratíva elfedi azt a tagadhatatlan igazságot, hogy a tálibok által ellenőrzött Afganisztán az al-Kaida számára biztonságos bázis”

- tweetelte Bill Roggio, a Long War Journal terrorizmus-elemzője. “A csapás, amely megölte Zaváhírit, az első az USA több mint 1 hónappal ezelőtti kivonulása óta.”

 

Zaváhiírit Sherpur negyedében ölték meg, Sirajuddin Haqqani egyik helyettese otthonban. Sirajuddin a két tálib emírhelyettes egyike, valamint a belügyminiszter” – folytatta.

Zaváhíri nem tartózkodhatott Afganisztánban – különösen Kabulban – a tálibok beleegyezése nélkül. Nem Kunar, Nurisztán vagy Nangarhar távoli hegyeiben, vagy Ghazni, Helmand vagy Kandahár távoli tartományaiban, hanem a tálibok fővárosában volt.”

– közölte.

 

Max Abrahms, a nemzetközi biztonság professzora szerint al-Zaváhíri megölése nem jelent győzelmet, ahogyan azt Biden próbálja beállítani.

 

A táliboknak meg kellett volna akadályozniuk, hogy az Al-Kaida vezetői ott bujkáljanak az isten szerelmére”

- tette hozzá Abrahms.

 

Tim Kennedy, a különleges erők egykori operátora szerint is oka volt annak, hogy Ajmán al-Zaváhíri éppen Kabulban tartózkodott a vezető.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére