Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrortámadásként kezeli a holland rendõrség az afgán migráns késes támadását

888.hu

2018.09.01. 21:06

Amerikai állampolgár a pénteki amszterdami késeléses támadás mindkét sebesültje - tájékoztatott szombaton közleményében az Egyesült Államok hollandiai nagykövete. A holland hatóságok esti közleménye szerint a 19 éves afgán késelõ tettét terrorista indítékkal követte el.

Pete Hoekstra nagykövet szerint mindkét áldozat turistaként járt a városban. A külképviselet kapcsolatban van velük és családtagjaikkal, megadja nekik a szükséges segítséget. A rendőrség szerint az áldozatok sebesülései súlyosak, de nem életveszélyesek – írja az MTI.

Az incidens Amszterdam fő vasúti pályaudvarán történt. A rendőrök megsebesítették a feltételezett elkövetőt, őrizetbe vették, majd miután azonosították, kiderült róla, hogy német tartózkodási engedéllyel rendelkező 19 éves afgán.

Az amszterdami hatóságok esti közlése szerint a merénylő első nyilatkozatai alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a késelést terrorista indítékkal követte el. További részleteket nem ismertettek.

Mark Rutte holland miniszterelnök esti Twitter-üzenetében megerősítette, hogy a nyomozás "szélsőséges ideológia" gyanújával folyik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére