Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terroristák érkezhetnek legálisan Európába

888.hu

2022.01.11. 22:00

Nagyjából kétezer, az Iszlám Államhoz csatlakozott nyugati állampolgársággal rendelkező személyt kellene visszafogadnia a nyugati országoknak emberi jogi szervezetek szerint. Azonban sok esetben nem áll rendelkezésre kellő bizonyíték ahhoz, hogy az európai bíróságok elítéljék ezeket az embereket, ezért akár vissza is kerülhetnek majd a társadalomba.

 

Az ENSZ és több civil emberi jogi szervezet is nyomást kezdett gyakorolni annak érdekében, hogy a kurd táborokban tartózkodó terrorista férfiakat is fogadják vissza azok az országok, ahol a terroristák rendelkeznek állampolgársággal, vagy tartózkodási engedéllyel. A kurdok svédországi képviselője Shiyar Ali azonban felhívást küldött a svéd kormánynak, amiben arra szólította fel az ország vezetését, hogy vigyék haza a svéd ISIS-tagokat Szíria kurd területeiről.

Ali arra is rámutatott, hogy ezek az emberek rendkívül veszélyesek, és semmi sem garantálja azt, hogy a jelenleg azok a bizonyítékok, amikkel a kurdok rendelkeznek ellenük elegendők ahhoz hogy elítéljék őket Svédországban,

és ugyanez a helyzet a más nyugati országokból az Iszlám Állam terrorszervezethez csatlakozókkal, akiket jelenleg a kurdok tartanak fogva.

Amennyiben ezen bizonyítékok alapján nem tudják elítélni őket származási országukban, a terrorcselekmények elkövetői és a radikális ISIS-tagok akár szabadlábra is kerülhetnek és visszatérhetnek a társadalomba, a felmentésük után pedig szabadon mozoghatnak majd a többi állampolgárhoz hasonlóan az Európai Unió területén.

A Civil Right Defenders emberi jogi szervezet svéd főtanácsadója, John Stauffer szerint Svédország felelősséggel tartozik azokért a bevándorló hátterű férfiakért,

akik korábban csatlakoztak az ISIS-hez. Stauffer szintén úgy véli, hogy a kurdok nem rendelkeznek kellő erőforrással ahhoz, hogy vádat tudjanak emelni, és független bírósági tárgyalást tudjanak lefolytatni a terroristák ellen, ezért ezt inkább a Svéd igazságszolgáltatásnak és büntetés-végrehajtásnak kellene megtennie – írta meg a V4NA.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére