Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Térképen mutatják, mekkorát bukott az orosz hadsereg

888.hu

2022.09.11. 18:00

Az ukrán Kyiv Post térképe szerint pár nap alatt többet nyomták vissza az orosz hadsereget északkeleten, mint amit az április óta elfoglalt.

 

Az orosz védelmi misztérium átcsoportosításként írta le az izjumi kivonulást, az ukránok és a velük szimpatizáló nyugati média azonban nagy győzelemként írja le az elmúlt napok előrenyomulását, amely akár a háború menetét is megváltoztathatja.

Kijev erői folytatják az előrehatolást a harkivi régióban, miután több fontos városból kiűzték az orosz csapatokat, és ebben a hónapban már összesen több, mint 3000 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza – írta a Bloomberg hírügynökség egy magasrangú ukrán parancsnokot idézve.

Az éjszaka – megerősítetlen jelentések szerint – újra kitűzték az ukrán zászlót Velikij Burkukban, Harkivtól 90 kilométerre keletre, az orosz határ közelében, és elesett Cskalovszke város is – közölték.

„Nem csak dél és kelet, hanem észak felé és elkezdtünk előrehaladni a harkivi területeken. 50 kilométer, és elérjük a határt.”
– írta Telegram posztjában Valerij Zaluzsnij, az ukrán főparancsnok.

 

 

Az ukrán Kyiv Post Twitter-bejegyzésében térképen mutatta be, mekkora mértékben visszavetette az északnyugati fronton az ellentámadás az orosz hadsereget. Öt nap alatt az ukrán hadsereg nagyobb területet foglalt vissza, mint amennyit az orosz hadseregnek április óta sikerült elfoglalnia – kommentálták.

Szakértők szerint az orosz hadvezetés egyre kényelmetlenebb magyarázkodásra kényszerülhet a jelentések szerint sok helyütt rendezetlen visszavonulás miatt.

Maga Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai videóüzenetében nem meglepő módon ki is használta a helyzetet egy kis gúnyolódásra.

 

Az orosz hadsereg ezekben a napokban demonstrálja a legjobbat, amire képes – a hátuk megmutatását”

 

– mondta az elnök.

Szintén vasárnapi hír, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Emmanual Macron francia elnök telefonbeszélgetést folytattak a zaporizzsjai atomerőműnél kialakult biztonsági kockázatokról, és együttműködésükről biztosították egymást. Vasárnap hajnalban lekapcsolták az erőmű utolsó, hatodik blokkját is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére