Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terjedõben a Trump-varázslat

Nagy Gábor

2018.04.26. 16:20

Nem kell mindenben egyetérteni Trumppal, de a csõcselék sosem vesz rá arra, hogy ne szeressem - írta nem is olyan rég a híres rapper, Kanye West, aki hosszú idõ után visszatért a közéletbe. A balliberális hangemberek komolyan elkezdhetnek aggódni, hiszen West Trump melletti kiállásai láncreakciót indíthatnak el a nagybetûs MÛVÉSZVILÁGBAN.

Nem kell mindenben egyetérteni Trumppal, de a csőcselék sosem vesz rá arra, hogy ne szeressem – írta nem is olyan rég a híres rapper, Kanye West, aki hosszú idő után visszatért a közéletbe. A balliberális hangemberek komolyan elkezdhetnek aggódni, hiszen West Trump melletti kiállásai láncreakciót indíthatnak el a nagybetűs MÛVÉSZVILÁGBAN.

Nem is olyan rég a művészvilág fekete kitartottjai még azért sivalkodtak, mert nem Clinton, hanem Trump nyerte a 2016-os elnökválasztást. Samuel L. Jackson például a választás előtt a következő mondattal sokkolt: „Ha az a f888sszopó nyer, átköltöztetem a fekete s888ggemet Dél-Afrikába”. De Whoopi Goldberg is belebegtette az emigrációt: „Lehet, hogy elköltözöm, végül is telik rá”. (Csak halkan tesszük hozzá, hogy a szavakat nem követték tettek.) Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy a „libnyafi” eufória leáldozóban van.

Szerdán a Mandineren már megjelent egy írás arról, hogy Kanye West elkezdett konzervatív, szólásszabadság-párti nézeteket „vallani”. Legalábbis a tweetjei („A gondolatrendőrség el akarja nyomni a gondolat szabadságát”; „Az önviktimizáció egy betegség”) erre utalhatnak. Az sem mellékes, hogy olyan politikai kommentátorokat említ most már, akik egyáltalán nem szimpatizálnak a Black Lives Matter nevű fekete aktivistahálózattal, s akik erős kritikákkal illetik a fekete áldozati kultúrát. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Kanye West szerdán egy Trump-párti sapkában pózolt. Aztán persze lehet, hogy csak egy szokásos médiahekkről van szó, de mi azért reménykedünk.

A szemléletváltozást egyébként erősítheti, hogy Kanye West után egy másik fekete zenész, Chance The Rapper is beállt a sorba. Õ úgy fogalmazott: „A feketéknek nem kell demokratáknak lenni”. Igaz, tegyük hozzá, Chance a választási kampányban Clinton mellett tette le a garast, de mostani elszólalása egyértelműen azt erősíti: a művészvilágban is előtörnek azok a hangok, melyek a szólásszabadság (legyen az ballib vagy jobber) fontosságát hangsúlyozzák. Két évet kellett erre várni, de megérte.

Ez a Trump-varázslat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére