Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Térdre kényszerült a román kormányfõ Magyarország elõtt

Sümeghi Lóránt

2017.09.07. 21:08

Mihai Tudose román kormányfõ nyilvánosan bírálta a bukaresti külügyminisztériumot csütörtökön, amiért szerinte elsietett és "túl kemény" választ adott Magyarországnak a marosvásárhelyi iskolaüggyel kapcsolatban.
BUKAREST, 21:08

Mihai Tudose román kormányfő nyilvánosan bírálta a bukaresti külügyminisztériumot csütörtökön, amiért szerinte elsietett és "túl kemény" választ adott Magyarországnak a marosvásárhelyi iskolaüggyel kapcsolatban.

Tudose a Digi 24 hírtelevíziónak adott interjújában arra a közleményre utalt, amelyet szerdán adott ki a román külügyminisztérium, miután aznap Budapesten a marosvásárhelyi iskolaügy miatt berendelték a Külgazdasági és Külügyminisztériumba Románia budapesti nagykövetét. A román kormányfő szerint

nem volt értelme növelni a feszültséget," 

főleg olyan körülmények között, amikor a bukaresti oktatási miniszter konkrét javaslatokat fogalmazott meg a — megszűnés küszöbére került — marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium helyzetének rendezésére.

Korábban megírtuk, az eset kapcsán már Liviu Dragnea, a román kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a bukaresti kormány és az oktatási minisztérium "bátor" fellépését sürgette a megszűnés küszöbére került marosvásárhelyi (magyar tannyelvű) Római Katolikus Gimnázium helyzetének mielőbbi rendezésére, mert véleménye szerint

Románia nem alkalmazhat kettős mércét a magyar kisebbséggel szemben."

Dragnea leszögezte: Románia — amely aggodalmának adott hangot a kisebbségek anyanyelvű oktatását korlátozó új ukrán törvény miatt — nem alkalmazhat kettős mércét az etnikai kisebbségekkel kapcsolatban, és Magyarország reagálásától függetlenül megoldást kell találnia a marosvásárhelyi iskolaügyre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére