Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg Kína lehet a világ ura a jövőben?

888.hu

2021.11.16. 18:40

Az Axióma egyik új videója Kína térnyerésével és az ahhoz kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

 

A videóban Salát Gergely sinológus járja körül azt a sokakat foglalkoztató kérdést, hogy valóban Kína lehet-e a jövő szuperhatalma.

A professzor szerint elképzelhetetlen, hogy a keleti ország vegye át Amerika szerepét a világban. Ennek több oka is van. Az első az, hogy a kínaiak leginkább saját magukkal vannak elfoglalva. Bár az ország hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, a társadalom elöregedőben van. A környezetük romokban hever, és emberek százmilliói élnek szegénységben.

Az ország afrikai és latin-amerikai terjeszkedését a sinológus azzal magyarázza, hogy nem tudják ellátni magukat, így onnan pótolják a nyersanyagokat.

Hadsereg és szövetségesek tekintetében is jobban áll az USA, és Kínát több, sokszor ellenségessé váló ország veszi körül.

Végül, de nem utolsósorban Salát Gergely kiemeli a kultúrát is, amely a nem kínaiak számára bonyolult és nehezen befogadható, így akadálya a kulturális terjeszkedésnek.

A professzor a videó végén így összegzi az elmondottakat:

Egy olyan világ kialakulása, amelyben mindenki kénytelen Kínához igazodni, egyáltalán nem reális. Az viszont biztos, hogy véget ér az az időszak, amiben a szabályokat kizárólag az Egyesült Államok szabja meg. A XXI. század tehát nemcsak Kínáé, de Kínáé is lesz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére