Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teljesen le van gatyásodva a német hadsereg

Nagy Gábor

2019.02.24. 15:48

Aggódhat Berlin?

Külföldi lapokra hivatkozva azt írja vasárnap a Figyelő, hogy tragikus állapotok uralkodnak a német hadseregen belül. Alig van katonai eszköz, amely működik. A vadászgépek, harci helikopterek nem tudnak felszállni. A haditengerészetnek sincsenek működő eszközei. A páncélosok pedig nem indulnak be. És még sorolhatnánk.

Az írás felidézi: a német hadseregben legutóbb a Heckler & Koch G36 géppisztoly kapcsán robbant ki botrány, a kormányzat ugyanis úgy döntött, kivonja őket, mivel azokkal nem tudtak pontosan lőni a katonák. A probléma: túlmelegedés. De nemzetközi színtéren is sikerült beégnie a Bundeswehrnek. Nemrég Litvániában szerveztek egy NATO-hadgyakorlatot, melyen 450 német katona részt is vett. Azonban az amerikaiak aggodalmukat fejezték ki, mikor észrevették: a németek a rádiócsend alatt mobiltelefonjaikon beszélgettek egymással.

Donald Trump amerikai elnök már első európai látogatásán is erős nyomást gyakorolt Berlinre, hogy Németország teljesítse a NATO-ban vállalt kötelezettségét, és a GDP 2 százalékát fordítsa védelmi kiadásokra. A téma a Münchenben tartott biztonsági csúcson is napirendre került.

A német sajtó egyértelműen Angela Merkelt okolja a hadsereg leépüléséért. Emiatt Ursula von der Leyen védelmi miniszter kijelentéseit akár önkritikaként is értékelheti a kancellár pártja, a CDU:

Több fronton kell harcolnunk. Hiába szeretném, hogy gyorsabban menjenek a dolgok, az elmúlt 25 év mélyrepülését nem lehet pár év alatt behozni."

A Figyelő emlékeztet: a hadi eszközök tragikus állapotán túl azért is üti a német közvélemény a kormányzatot, amiért több százmillió eurót költött el tanácsadásokra, a hadsereg szennyesét azonban mégsem sikerült tisztára mosni. A törvényhozásban pedig külön bizottság alakult, hogy miért engedtek be polgári tanácsadókat erre a nemzetbiztonsági szempontból fontos területre. A cikk szerzője kitér az egyre rosszabb német-amerikai kapcsolatokra, az országban tapasztalható morális hangulatra is. A legvégén pedig – egy Bild-címlapra utalva – felteszi a következő kérdést:

Egyáltalán, törődik a kancellár egy szemernyit is a Bundesweherrel?"

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„A békefolyamat szempontjából negatív következményekkel járhat a területek elcsatolása”

„A békefolyamat szempontjából negatív következményekkel járhat a területek elcsatolása”

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Kremlben jelentette be, hogy Oroszország területe négy új régióval bővült. Mint ismeretes, az elmúlt napokban népszavazásokat tartottak a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban, valamint Herszon és Zaporizzsja megyében az Oroszországhoz való csatlakozásról. A referendumokat a nemzetközi közösség nem tekinti legitimnek. Továbbá a hét elején szivárgásokat észleltek az Északi Áramlat gázvezetékeken, szabotázsakciót gyanítanak az ügy hátterében. A fejleményekről a 888.hu Kosztur Andrást, a XXI. Század Intézet vezető kutatóját kérdezte.

Orbán: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Orbán: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth Anna hamarosan megszülető kisbabája miatt egy időre hátrébb lép a politikai nyilvánosságtól, azonban az anyai örömök előtt nem akarta nyom nélkül itt hagyni a politika porondját. Facebookján azt jelezte, hogy a Momentum az a párt, amely a jövőben a legerősebb lesz az ellenzéki oldalon. Övé lesz a vezető szerep.

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

A globális balliberális hálózat egyik kulcsszereplője szervezhette a magyarországi ellenzék amerikai finanszírozását a 2022-es választási kampányban – írja az Origo.

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

A miniszterelnök az idősek napjának alkalmából szólt a nyugdíjasokhoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére