Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teljes kudarc lett Macron új propagandafilmje, amelyben Orbán Viktor kormányfõvel riogat

Forisek Ádám

2018.11.04. 16:40

A jövõ májusi európai parlamenti (EP) választásokon való részvételre buzdít új videójában a francia kormány, amelyben feltûnik Orbán Viktor kormányfõ és Matteo Salvini olasz belügyminiszter is. Jó sok probléma akadt eddig a videóval.

Az interneten egy hete látható félperces propagandafilmben a francia kormány az EP-választások tétjeiként a bevándorlást, az éghajlatváltozást, a munkahelyteremtést és az európai építkezést sorolja fel.

Ez utóbbi részben látható Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök "Európa: unió vagy megosztottság?" felirattal. A klipet záró üzenet pedig az, hogy "2019 májusában Európa meg fog változni. Ön dönt, hogy milyen irányban".

A klipre elsők kötött reagált Matteo Salvini, aki szerint a francia kormány "madárijesztőként" használja őt az adófizetők pénzéből közzétett EP-választási klipjében.

Macron és barátai nagyon félhetnek. 2019-ben az őket kisöprő népek tavasza vár rájuk"

– írta a Facebookon az olasz belügyminiszter.

Franciaországban gyakorlatilag a teljes ellenzék, bal- és jobboldal egyaránt kritizálta az elnököt a videóért. Egyöntetű álláspontjuk szerint Macron propagandavideókat közvetít.

Valérie Boyer, a jobbközép Köztársaságiak részéről például azzal vádolta meg Macront, hogy elhibázza a stratégiát, és ilyen videókkal nem fog tömegeket megmozgatni az EP-választásra. Volt olyan ellenzéki, aki egyenesen a videó betiltását követelte a médiahatóságtól.

A francia államfő az elmúlt hetekben többször hangoztatta, hogy szerinte a jövő májusi EP-választások az úgynevezett "haladáspártiak" és a nemzeti erők közötti harc lesz, s ez utóbbi táborba sorolta az olasz belügyminisztert és a magyar miniszterelnököt. Egy csütörtöki lapinterjúban pedig "tisztánlátásra" és "ellenállásra" szólított fel a"nacionalista lepra" erősödésével szemben, amely miatt a jelenlegi európai politikai helyzet őt a két világháború közötti időszakra emlékezteti.

Azt azonban érdemes leszögezni, hogy Macronnak egyáltalán nem tesz jót, hogy még a kampányra sem tud magabiztosan ráfordulni. Hiszen a legutóbbi Ifop kutatás szerint a francia államfő pártja, az En Marche mindössze a szavazatok 19 százalékát tudná megszerezni, ha most lennének az EP-választások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére