Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teljes kijárási tilalmat rendeltek el Libanonban

MTI - 888.hu

2021.01.14. 19:20

Napi 24 órás, azaz teljes kijárási tilalom vette kezdetét csütörtökön Libanonban a koronavírus-járvány fékezése érdekében.

 

Az üzletek közül csupán a pékségek és a gyógyszertárak maradtak nyitva, a nagyáruházak csakis házhoz szállítással árusíthatnak. A lakosoknak külön engedélyt kell kérniük, hogy elhagyhassák lakhelyüket, ha orvoshoz, gyógyszertárba, kórházba vagy repülőtérre kell menniük. Az engedély csupán egyórányi időtartamra szól.

A teljes zárlat terve már a múlt héten napvilágot látott, ami pánikszerű felvásárláshoz vezetett.

A Közel-Kelet országai közül Libanon azok közé tartozik, amelyeket leginkább sújt a járvány. A kórházak intenzív osztályain már nincs szabad ágy, az új fertőzöttek napi száma ugyanakkor rekordot döntött a múlt héten, ötezer fölé szökött a hatmillió lakosú országban. A hatóságok ezért voltak kénytelenek szigorítani.

Libanon a járvány kezdetén jól kezelte a helyzetet, ám a karácsonyi ünnepek előtt – más országokkal ellentétben – lazított a szigoron: kinyithattak az éttermek és a bárok. A hatóságok annak reményében engedélyezték ezt, hogy a külföldről hazatérő libanoniak költekezni fognak, és némi lendületet adnak a halódó gazdaságnak.

Hozzávetőleg 80 ezren érkeztek, és december végén elkezdett a vírus miatti megbetegedések száma emelkedni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére