Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Technokrata teljhatalom: a big tech befolyásosabb az összes országnál és elnöknél

888.hu

2021.02.03. 14:20

Ezzel tisztában is vannak, és ki is használják. Meddig még?

 

A Facebook és a Twitter – többek között – azt hiszi, eldöntheti, hogy mely politikusok nyerjenek meg vagy veszítsenek el egy választást. Ron DeSantis, Florida kormányzója egy olyan új tervet készített, amelyben pénzbüntetést szabnának ki ezekre a cégekre, amennyiben azok egy választás során cenzúrázzák a jelölteket. Azonban ez nem elég, további lépéseket kell tenni az ügyben – írta a Russia Today.

A big tech vállalatok növekvő népszerűsége, például a Facebooké vagy a Twitteré, egy dolgot mindenképp bebizonyított: a vagyonuknak, a nemzetközi információáramlásban és kommunikációban szerzett elképesztő befolyásuknak köszönhetően

ezeknek a cégeknek gyakorlatilag nagyobb lett a hatalmuk, mint bármelyik országnak a világon.
Sőt a Facebook mára befolyásosabb, mint bármely megválasztott testület vagy képviselő – beleértve az Egyesült Államok elnökét is.

Bár a Facebook már évek óta arra használja hatalmát, hogy cenzúrázza a politikusokat, és formálja a politika alakulását mind nemzetközi, mind országos szinten, mostanra a cég monopolisztikus hatalma miatt a választások hitelessége is megkérdőjeleződik: a független országok demokratikus választási folyamatait teljesen aláássa és ellehetetleníti. Erre talán nincs is jobb példa, mint a 2020-as amerikai választás.

Ezen a héten jelent meg a Project Veritas egy új videója, amelyben olyan felvételeket hoznak nyilvánosságra egy a mai napig a Facebooknál dolgozó alkalmazott segítségével, ahol

Mark Zuckerberg bevallja, hogy túl nagy hatalma van, és erre Trump letiltását hozza fel példának.

A Facebook globális ügyeinek elnökhelyettese, az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnök-helyettese, Nick Clegg egy rejtett kamerával rögzített felvételen bevallja, hogy sok ország vezetője felszólalt Trump tiltását követően, és azt mondja, hogy a Facebookot kritizálók szerint

Trump letiltása „azt bizonyítja, hogy egyes magáncégek túl nagy hatalommal rendelkeznek, és csak demokratikusan meghozott szabályok alapján kellene működniük”.

„Ezzel egyetértünk – mondja Clegg –, Mark (Zuckerberg) nyílt lehetne azzal kapcsolatban, hogy ideális esetben ilyen döntéseket nem magunknak kellene meghoznunk.”

Viszont

jelen pillanatban ezek a demokratikusan megszavazott szabályok nem léteznek. Ezért akkor és ott kell állást foglalnunk, amikor helyzet van.”

Ezzel csak egy a probléma:

ilyen szabályok bizony vannak.

Nemcsak vannak, hanem az USA alaptörvényébe vannak foglalva. Úgy hívják, első módosítás – First Amendment.

(A jognyilatkozat első pontja, nem valahol a végén, hanem a legelején szerepel. Még csak el sem kell olvasni az egészet.)

Ebben pedig nyíltan ott áll, hogy a szólásszabadság jog, a politikai szólásszabadság pedig ennek a része. Lehetetlen, hogy egy amerikai cég ezzel ne legyen tisztában, és kötelező lenne legalább a legalapvetőbb jogot követnie.

Bocs, Mark, de nincs igazad. A legkevésbé sincs.

Trump volt a világ egyik legbefolyásosabb embere. Trump volt az egyik legnépszerűbb a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon.
Amíg le nem tiltották.

Ezek a tiltások azonban felkapcsolták a piros lámpát: ha a big tech el tudja hallgattatni, és el tudja tüntetni az internetről az egyik legnagyobb hatalmú politikai vezetőt, ráadásul pont egy választás előtt és közben, akkor mi állítaná meg abban, hogy így tegyen más demokratikusan megválasztott elnökökkel?

A szerző azt a kérdést is felteszi, hogy vajon mi értelme egyáltalán választásokat tartani, ha a big tech lényegében önhatalmúan eldönti azoknak az eredményét, és döntéshozóként funkcionál?

Jelenleg a big tech hatalma fényévekkel meghaladja azt, ami beleférne állítólagos szerepébe. A big tech probléma az egyik legnagyobb politikai probléma a világon – írja. Azt javasolja, hogy a világ vezetői fogjanak össze, és tegyenek a big tech túlcsorduló hatalma ellen, ha azt szeretnék, hogy lehessen még szabad, demokratikus választásokat tartani, és az emberek tényleg olyan politikai vezetőt tudhassanak magukénak, akit ők választottak meg.

Véget kell vetni a globális technokráciának

– közölte a szerző.

Az pedig már nemzetbiztonsági kérdés, amikor

a big tech túl veszélyesnek nyilvánítja az amerikai elnököt ahhoz, hogy egyáltalán profilja lehessen náluk, miközben azt megengedi, hogy népirtó diktátorok halálos fenyegetéseket tweeteljenek Trump és Izrael ellen,

mint például az iráni ajatollah, Ali Khamenei.

Trump tiltásával a big tech azt a lehetőséget is elvette az elnöktől, hogy az ő lemészárlásával fenyegető tweetre egyáltalán reagálhasson – hívta fel a figyelmet.

Bár az köztudott, hogy a big tech igazából nem más, mint az amerikai baloldal, a Demokrata Párt felfegyverzett propagandája, amely Biden megválasztásával (?) teljes biztonságot élvez – legalábbis ez az elképzelés –, azt nehéz elhinni, hogy a világ többi országában ez nem haladja meg a vezetők tűrőképességét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Nagy öröm, hogy már a románok is tervezik bevezetni a saját gyermekvédelmi törvényüket. Vajon őket is megszólja a Hamilton-Vettel szivárványos duó?

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Egy Twitter üzenetben számolt be a hírről a Women Liberation Front (WoLF) nevű radikális feminista csoport.

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Ezért érdemes volt hajnalban kelni. Milák Kristóf újra odatette magát Tokióban, bár ezúttal csak ezüstérmet szerzett, miután a 100 méteres pillangó úszásban hajszálnyival, azaz 23 század másodperccel maradt le a szám uralkodójától, a 49.45-tel új világrekordot felállító amerikai Caeleb Dresseltől.

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Ugyan szó szoros értelemben valóban nem oltásellenes, de a keleti oltóanyagokkal szembeni hecckampánya már-már egyszerre komikus és valamelyest bicskanyitogató.

Sikertelen volt a BBC lejárató kampánya, ezért ki se adják a teljes interjú felvételét

Pedig mindent bevetettek, hogy nehéz helyzetbe hozzák Szijjártó Pétert, de minden támadás lepergett a magyar külügyminiszterről.

Kezdőrúgás

Kezdőrúgás

Ha nem volna ilyen forróság, a következő történet akkor is megmelengetné az emberek szívét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére