Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Távozik az amerikai védelmi miniszter?

Horváth Tamás

2018.10.15. 08:41

Donald Trump amerikai elnök egy vasárnap esti tévéinterjúban nem zárta ki, hogy James Mattis védelmi miniszter távozik a kormányból.
WASHINGTON, 08:40

Donald Trump amerikai elnök egy vasárnap esti tévéinterjúban nem zárta ki, hogy James Mattis védelmi miniszter távozik a kormányból.

Egyfajta demokrata párti"

– fogalmazott Trump a Pentagon irányítójáról a CBS televízió 60 perc című, vasárnap esti magazinműsorában.

Az elnök hangsúlyozta, hogy Mattis jó ember, ő személy szerint jól kijön vele, sőt, nagyon jó a viszonyuk, de könnyen lehet, hogy távozni fog. Az esetleges távozás okát nem jelölte meg, csupán annyit mondott:

Egy adott időben mindenki távozik, ilyen Washington".

Az interjúból a James Mattisra vonatkozó részletet a CBS már vasárnap kora este nyilvánosságra hozta, így a védelmi minisztérium egyik szóvivője, Robert Manning ezredes még az adás előtt közleményt adott ki, amely szerint James Mattis a munkára összpontosítja minden figyelmét.

Az elnök és a tárcavezető viszonyának megromlásáról hetek óta hírek keringtek az amerikai sajtóban, kivált azt követően, hogy szeptemberben megjelent a The Washington Post című lap főmunkatársának, Bob Woodwardnak a könyve a Fehér Házról és Donald Trump elnökségéről. A könyvben Woodward azt állította, hogy Mattis miniszter szűk baráti körben leszólta az elnököt, mondván, annyit ért a Koreai-félsziget problémáiból, mint egy ötödikes diák. Sőt, Woodward szerint Mattis figyelmen kívül hagyta Trump azon kérését, hogy gyilkolják meg Bassár el-Aszad szíriai elnököt. A könyvben megjelent állításokat James Mattis határozottan cáfolta.

A CBS riportere kitért Észak-Koreára és Oroszországra is. Arról faggatta Donald Trumpot, hogy miért kedveli Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt, akit kegyetlen diktátornak írt le. Trump azzal válaszolt: megérteti magát az észak-koreai vezetővel, és a lényegesnek azt tartja, hogy tárgyalások folynak Washington és Phenjan között.

Az elnök ismételten visszautasította, hogy ne lépne fel határozottan és keményen Oroszország ellen. Kérdésre válaszolva leszögezte:

Igen, Oroszország beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba, de ezt tette Kína is."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére