Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tavaly több mint kétszáz terrorcselekményt hiúsítottak meg Európában

888.hu

2016.05.24. 21:58

A terrorcselekmények jelentik a legfõbb biztonsági fenyegetést az Európai Unióban, amelynek tagállamaiban egyedül tavaly 211 merényletet hiúsítottak meg a hatóságok.
BRÜSSZEL, 21:58

A terrorcselekmények jelentik a legfőbb biztonsági fenyegetést az Európai Unióban, amelynek tagállamaiban egyedül tavaly 211 merényletet hiúsítottak meg a hatóságok.

Manuel Navarrete Paniagua, az Europol terrorizmusellenes központjának (ECTC) vezetője arról tájékoztatta az Európai Parlamentet, hogy iszlamista terrorsejtek nagy mennyiségű robbanóanyagot próbálnak felhalmozni uniós tagállamokban későbbi felhasználásra.

Az illetékes az Europol egyik készülő jelentését ismertetve hangsúlyozta, hogy továbbra is a "dzsihadista terrorizmus" számít a legfőbb biztonsági fenyegetésnek Európában.

Az utóbbi időszak merényleteiből arra lehet következtetni, hogy jóval hatékonyabb a terroristák közötti együttműködés, mint korábban gondolták – mondta Paniagua. Hozzátette, hogy a robbanószerkezetek és lőfegyverek egyidejű használata ugyancsak újdonságnak számít a kontinensen.

2015-ben nagyjából 1050 embert vett őrizetbe terrorizmus gyanújával Európában az ECTC. Az Europol friss adatbázisában több mint négyezer olyan dzsihadista neve szerepel, akik a Közel-Keletre utaztak, hogy terrorszervezetekhez csatlakozzanak. Közülük sokan kerültek már a rendőrség látókörébe kisebb bűncselekmények miatt, jelentős részüket pedig mentális problémákkal is diagnosztizálták.

A Törökországgal szembeni vízumkényszer eltörléséről a tisztségviselő elképzelhetőnek nevezte, hogy növelné a terrorfenyegetettséget Európában.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére