Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tavaly 44 százalékkal több menedékjogi kérelmet nyújtottak be migránsok Hollandiában

888

2023.01.30. 18:18

A 2021-es adatokhoz képest 44 százalékkal többen adtak be menedékjog iránti kérelmet tavaly Hollandiában – ismertette hétfőn a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál a CBS holland statisztikai hivatal jelentését.

 

A hivatal szerint hét év elteltével tavaly próbáltak a legtöbben menedékjogot szerezni Hollandiában, számuk meghaladta a 35 ezret.

Mint közölték, a beadott kérelmek megnövekedett száma a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett beutazási korlátozások március végi enyhítését tükrözi, noha az Európai Unión kívülről érkező oltatlan beutazókra vonatkozó tilalom szeptemberig maradt érvényben.

 

A menedékjogot kérelmezők legnagyobb csoportját szíriai állampolgárok tették ki, akik az összes kérelem 36 százalékát adták be tavaly. A magukat szír állampolgárnak valló kérelmezők száma 50 százalékos növekedést mutat a 2021-ben érkezők számához képest. A szíriaiak után a legtöbben afgán, török, majd jemeni állampolgárok kívántak menedékjoghoz jutni Hollandiában tavaly.

 

A CBS jelentése kitért arra is, hogy tavaly 10 925-en voltak azok, akik már korábban menedékjogot kapó családtagokhoz érkeztek Hollandiába, számuk közel 800-zal növekedett 2021-hez képest. A hírportál emlékeztetett: a holland kormány ősszel korlátozásokat próbált bevezetni a családegyesítés címén érkezők számának mérséklésére azzal a céllal, hogy enyhítse a menekültügyi és elszállásolási rendszerre nehezedő nyomást, azonban az érintettek javára hozott sorozatos bírósági döntések miatt felfüggesztették a vonatkozó tárgyalásokat.

Tavaly 590 orosz állampolgár kért menedékjogot Hollandiában, ami háromszorosa a 2021-es adatoknak. A február 24-én Ukrajna ellen indított háború óta 87 ezer ukrán állampolgár érkezett Hollandiába, ők ideiglenes védelemre jogosultak, ennek révén kaphatnak egészségügyi ellátást, betölthetnek állást és gyerekeik járhatnak állami iskolába.

 

MTI

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére