Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

TASZSZ: Európa megnövelte az Oroszországtól vásárolt gáz mennyiségét

888.hu

2022.04.21. 17:40

Az orosz hírügynökség szerdán arról számolt be, hogy az európai államok jelentősen megnövelték az Oroszországtól történő gázvásárlást az idén annak ellenére, hogy az ukrajnai háború miatt világszerte bojkottálják a kereskedelmet az országgal.

 

A Gazprom orosz földgázipari vállalat hivatalos szóvivője megerősítette, hogy Európa nemcsak hogy továbbra is vásárol gázt Oroszországtól, hanem ukrán területen keresztül is kap gázszállítmányokat Oroszországtól.

Az Európai Unió és mások a kontinensen hangosan kiálltak Ukrajna mellett, azonban szavaikat nem sikerült érdemi tettekre váltaniuk, mivel sokuk gazdasága nagymértékben függ az orosz földgáztól és a kőolajtól.

 

Vásárlásaikból finanszírozzák az orosz államot, és így azt a háborút is, amely ellen állítólag fellépnek.

 

A TASZSZ szerdán azt állította, hogy ahelyett, hogy csökkentette volna gázvásárlásait,
„Európa a közelmúltban jelentősen növelte a gázvásárlásokat Oroszországtól a hideg időjárás, a szélhiány és az ukrajnai helyzet súlyosbodása miatt emelkedő spotárak mellett”.

 

Az Európai Unió elismerte, hogy 35 milliárd eurót költött általában orosz energiára, köztük földgázra, amióta Putyin februárban bejelentette ukrajnai „különleges műveletét”.

 

„Vannak tervek az orosz szénimport teljes betiltására, de csak augusztustól, és ezek értéke messze elmarad az olajéhoz és a gázéhoz képest.”
– jegyezte meg a héten az Euronews.

Németország, amely nagymértékben támaszkodik az orosz importra, a leghatározottabban ellenezte az ukrajnai háborúval kapcsolatos szankciókat.

 

Európa szándékosan mentesítette Oroszország energiaexportját a szankciók alól. Jelenleg nincs más lehetőség Európa energiaellátásának biztosítására a fűtés, a mobilitás, az áramellátás és az ipar számára. Ez tehát alapvető fontosságú a közérdekű szolgáltatások és polgáraink mindennapi életének szempontjából.”

 

– mondta Olaf Scholz német kancellár márciusban.

Scholzra komoly nyomás nehezedik az energiaiparban működő szakszervezetek részéről, amelyek a héten kijelentették, hogy ellenzik az orosz gáz bojkottját.

 

Nemcsak az orosz rubel került vissza oda, ahol az invázió előtt volt, de a németek folyamatosan hatalmas mennyiségű gázt és olajat vásárolnak. Németország és más uniós államok Putyin háborús gépezetét finanszírozzák.”

 

– állította Nigel Farage brit konzervatív vezető április elején.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére