Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Támadás érte az orosz fõkonzulátust Szíriában

Tóth Dalma

2016.04.29. 19:28

Aknavetõ-támadás érte csütörtökön Oroszország fõkonzulátusát a szíriai Aleppóban.
ALEPPÓ, 19:28

Aknavető-támadás érte csütörtökön Oroszország főkonzulátusát a szíriai Aleppóban. 

A moszkvai hivatalos tájékoztatás szerint a főkonzulátus területére egy akna hullott, további három pedig a kerítésen kívül robbant fel. Az incidensnek nincsenek halottjai vagy sérültjei. Az anyagi kár felmérése folyamatban van.

Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatása szerint az aleppói főkonzulátus tevékenységét 2013-ban biztonsági megfontolásokból felfüggesztették, a munkatársak egy részét evakuálták, egy másik részét pedig Damaszkuszba irányították át. A képviseletre jelenleg szíriai állampolgárságú műszaki személyzet felügyel.

Az orosz diplomácia tárca határozottan elítélte a terrortámadást, amelyet értesülései szerint az an-Nuszra Front és a vele szövetséges szervezetek hajtottak végre. A külügyminisztérium szándékosnak minősítette az incidenst, és rendkívül fontosnak nevezte az ilyen akciók visszaszorítását. Arra is felhívta a figyelmet, hogy fontos megerősíteni a februárban kötött tűzszünet betartását közvetlenül felügyelő Szíriát Támogató Nemzetközi Csoport két társelnöke, Oroszország és az Egyesült Államok közötti koordinációt.

A külügyminisztérium felhívást intézett a támogató csoport minden tagjához, hogy tegyenek meg mindent, amit tudnak a tűzszünet tiszteletben tartása érdekében, és annak részesei minden értelemben, így földrajzilag is határolódjanak el a terroristáktól. 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lavrov: Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

Az orosz külügyminiszter azt mondta, hogy az Egyesült Államok és a NATO közvetlen részvevője az ukrajnai konfliktusnak.

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Saját országa Egyesült Államokkal szemben a katari foci vb-n elszenvedett vereségét ünnepelte egy iráni, amikor lelőtték.

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes, a Liverpool egykori legendás válogatott labdarúgója szerint a vb-t rendező országot már-már zaklatják, pedig éppen Nagy-Britanniában is lenne bőven tennivaló az emberi jogok érvényesítése terén. Barnes szerint a nyugati országok szurkolói emberi jogi leckéket adnak a közösségi médiában világbajnokság házigazdájának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére