Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tajvan az első ázsiai ország, ahol melegek fogadhattak örökbe

888.hu

2022.01.21. 07:30

Bár az országban jogilag nem kivitelezhető, hogy meleg párok fogadhassanak örökbe, egy párnak mégis sikerült kijátszania a rendszert. Tajvan egyébként 2019-ben legalizálta a melegházasságot annak ellenére, hogy a lakosság 70%-a ellenezte azt.

Egy házas meleg pár lett az első Tajvanon, aki közös gyermeket fogadott örökbe – de jogi győzelmüket nem terjesztették ki a hozzájuk hasonló párokra.

Tajvan volt az első ország Ázsiában, amely 2019-ben legalizálta a házassági egyenlőséget, az LMBTQ+ örökbefogadásának engedélyezése azonban elmaradt.

Fan Yun törvényhozó korábban előterjesztett egy törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné az azonos nemű párok örökbefogadását, a javaslat azonban több mint egy éve elakadt a parlamentben.

Ennek ellenére Wang Chen-wei és Chen Chun-ju csütörtökön aláírták az örökbefogadási papírokat, amivel egy igen hosszú jogi pereskedésnek vetettek véget, s egyúttal ők lehettek az első gyermeket örökbefogadó meleg házaspár.

Az ítélet azonban nem jelenti az azonos neműek örökbefogadásának legalizálását, kizárólag csak az ő esetükre vonatkozik.
Reméljük, hogy az ítéletek emlékeztetik a kormány tisztviselőit és a törvényhozókat, hogy a jelenlegi tisztességtelen jogi feltételeken változtatni kell

– mondta Jennifer Lu, a Tajvani Egyenlőség Kampány LMBTQ+ jogvédő csoportjának ügyvezető igazgatója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére