Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szydlo: a bevándorlók kulturális gyökereinek hiánya is veszélyezteti Európát

Nagy Gábor

2017.09.04. 15:28

A lengyel kormányfõ a Sieci címû konzervatív hetilapnak adott terjedelmes interjút, melynek egyik témája a migrációs politika volt.
VARSÓ, 15:28

A lengyel kormányfő a Sieci című konzervatív hetilapnak adott terjedelmes interjút, melynek egyik témája a migrációs politika volt.

Beata Szydlo lengyel kormányfő interjújában szóba került a múlt hét végén történt szomorú, afrikai bevándorlók által elkövetett gaztett is, amikor az Olaszországban nyaraló két lengyel turistára rátámadtak a migránsok. Erre reagálva a miniszterelnök elmondta:

Látható, hogy nemcsak a terrorizmus jelent veszélyt, hanem a kulturális gyökerek hiánya is a bevándorlók egy részénél.
Az olasz hatóságok vasárnap letartóztatták a többszörös megerőszakolás és rablótámadás mind a négy elkövetőjét – két fiatalkorú marokkói, egy szintén fiatalkorú nigériai és egy 20 éves kongói állampolgárt.

Szydlo megköszönte, hogy Róma ennél az esetnél "eltekintett a politikai korrektségtől", és az európai gyakorlattól eltérően

nem tussolta el az ügyet, nem mondták azt, hogy csupán incidensről van szó."

A lengyel kormányfő szerint a jelenlegi európai migrációs politika lehetővé teszi "az átgondoltan megvalósított akciót", amely "rombolja mindazt, ami eddig építette Európát: a biztonságot, a közösséget, a szolidaritást, a jólétet és az emberi jogokat, a nők iránti tiszteletet megalapozó keresztény gyökereket".

A lengyel jogállamiságra vonatkozó bírálatokkal kapcsolatban Szydlo a német választási kampányt és Varsó migrációs politikáját hozta fel.

Az európai elit azért támadja Lengyelországot és a visegrádi csoportot, mert nem akarunk beleegyezni a kényszerű menekültkvótákba"

– mondta. Egyúttal úgy vélekedett, hogy a migráció témájában egyre több állam a lengyel kormánynak ad igazat. "Mit mondanak az olaszok? Segítsünk a helyszínen" – utalt Szydlo az Európai Parlament olasz elnöke, Antonio Tajani által az utóbbi időben tett elszólalására.

A 2015-ben jóváhagyott, szeptember végéig teljesítendő egyszeri menekültelosztási kvótát illetően rámutatott: ezt egyik EU-tagállam sem valósította meg. "Vétkesnek állítják be Lengyelországot, Magyarországot és Csehországot" – emlékeztetett Szydlo a három visegrádi ország ellen elindított kötelezettségszegési eljárásra. Megjegyezte: Szlovákiát "valami miatt kivonták e körből, biztosan azért, hogy szétverjék a V4 egységét, hiszen a francia és a német politikusok következetesen tesznek erre próbálkozásokat".

A lengyel kormányfő végül elutasította, hogy Varsót az uniós források megvonásával büntessék migrációs politikájáért.

Megerősítette: Lengyelország az Európai Unió tagja akar maradni, "éppen ezért jogosan követeli az elvek betartását, a valódi közös piac, a biztonság, a fejlődés megőrzését".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére