Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szöul szerint Észak-Korea ballisztikus rakéta indítására készül

888

2022.09.24. 17:25

A dél-koreai hadsereg olyan jeleket észlelt, amelyek arra utalnak, hogy Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta (SLBM) kilövésére készülhet.

 

Szorosan figyelemmel kísérjük Észak-Korea SLBM-hez kapcsolódó létesítményeit és tevékenységét, és fenntartjuk a teljes készültséget.”

– közölte a dél-koreai hadsereg.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a kilövés előkészületeire utaló tevékenységet szeptember 21-én és 22-én észlelték az Észak-Korea keleti partvidékén fekvő Szinpóban.

 

A helyzetről tájékoztatták a dél-koreai elnököt, aki tengerentúli látogatásának utolsó állomásán, Kanadában tartózkodik. Az államfő utasította a hadsereget, hogy azonnal reagáljon, ha Phenjan provokációt hajt végre.

 

A Ronald Reagan amerikai nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó pénteken futott be Dél-Korea keleti kikötővárosába, Busanba, hogy öt év után először vegyen részt közös gyakorlatokon a Koreai-félsziget melletti vizeken. Ugyancsak pénteken

egy magas rangú amerikai tisztviselő nem zárta ki, hogy Észak-Korea nukleáris kísérleteket hajthat végre

Kamala Harris amerikai alelnök jövő heti dél-koreai és japán útja idején.

Észak-Korea május 7-én, három nappal Jun Szuk Jol dél-koreai elnök beiktatása előtt tesztelt egy SLBM-et Szinpo partjainál.

A Johns Hopkins Egyetem 38 North kutatócsoportja napokban készült műholdfelvételek alapján úgy vélte, hogy Észak-Korea egy új, ballisztikus rakéták szállítására alkalmas tengeralattjáró vízre bocsátására készül – közölte jelentésében a Yonhap.

 

 

(MTI)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére