Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szorul a hurok a Soros-féle migránsmentõ civil szervezetek körül

Sümeghi Lóránt

2017.08.03. 16:58

Nehezen fogják tudni folytatni munkájukat azok a migránsok mentésével foglalkozó nem kormányzati szervezetek (NGO-k), amelyek elutasítják a római kormány által számukra kidolgozott magatartási kódexet - vélekedett Marco Minniti belügyminiszter egy csütörtöki nyilatkozatában.
RÓMA, 16:58

Nehezen fogják tudni folytatni munkájukat azok a migránsok mentésével foglalkozó nem kormányzati szervezetek (NGO-k), amelyek elutasítják a római kormány által számukra kidolgozott magatartási kódexet – vélekedett Marco Minniti belügyminiszter egy csütörtöki nyilatkozatában.

Marco Minniti a La Stampa című napilapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy ha az NGO-k továbbra is részt akarnak venni a földközi-tengeri embermentésben, alá kell írniuk a 13 pontos magatartási kódexet.

A migránsok Olaszországba szállítását szabályozó új előírásokat az érintett kilenc NGO-ból eddig csupán két szervezet írta alá. A kódexet elutasító berlini székhelyű Jugend Rettet segélyszervezet Iuventa nevű hajóját szerdán lefoglalták az olasz hatóságok, és a legénység tagjai ellen vizsgálatot indítottak illegális bevándorlás pártolása címén.

A miniszter azt mondta, a lefoglalt mentőhajó esete bizonyítja, hogy szükség van a magatartási kódexre.

Marco Minniti hozzátette, hogy augusztus második felében Rómában újra találkozik azokkal a líbiai polgármesterekkel, akikkel július 13-án Tripoliban egyeztetett az embercsempészekkel szembeni fellépésről.

Újabb megbeszélésre Rómába várják a közép-afrikai államok vezetőit is, akikkel az olasz külügyminisztériumban július elején tanácskoztak a migránsáradat megfékezéséhez szükséges lépésekről. Ambrogio Cartosio, a szicíliai Trapani város ügyésze szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta:

bizonyítani tudjuk, hogy a Iuventa nem veszélyben levő embereket mentett, hanem líbiai területi vizeken közvetlenül az embercsempészektől vette át fedélzetére a migránscsoportokat." 

A csempészek egészen a mentőhajókig kísérték az emberekkel teli gumicsónakokat, s a csónakokat a Iuventa legénysége vissza is adta nekik.

Sajtóhírek szerint az olasz hatóságok tavaly ősz óta megfigyelés alatt tartották és le is hallgatták a Iuventát. Az MTI szerint egy másik segélyszervezet, a Save the Children mentőhajójáról pedig egy civil ruhás rendőr készített felvételeket a Iuventa legénysége és az embercsempészek közötti kapcsolatokról. Az önkéntes legénységgel dolgozó Jugend Rettet csütörtökön Twitter-fiókján azt írta, hogy mint eddig mindig, továbbra is az emberéletek mentését tartja elsőrendűnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére