Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szoronganak a lányok a gendersemleges mosdók miatt

Ányos Miklós

2019.10.09. 15:38

Az angol kislányok nem mernek kimenni a mosdóba, ezért inkább vagy visszatartják, vagy nem isznak, vagy nem is mennek iskolába. Ezt eredményezte több angol iskolában a gendersemleges mosdók bevezetése.

A kislányok ugyanis rosszul érzik magukat, hogy fiúkkal kell osztozniuk a mellékhelyiségükön. A mosdóhasználat visszatartása viszont jelentős egészségügyi kockázatokat rejt – szúrta ki az Origo.

A V4NA írása szerint a nyugat-londoni Deanesfield általános iskola tanulói a nyári szünetről visszaérkezve észrevették, hogy már nincs külön WC a lányoknak és a fiúknak, hanem gendersemleges mellékhelyiségeket alakítottak ki. Az iskola azon diákokon kívánt ezzel segíteni, akiknek a nemi identitása miatt nehézséget okozhat, hogy a megszokott lány-fiú kategóriák közül válasszon. (Az iskolában 4-11 éves gyerekeket tanítanak, így azt nem lehet tudni, hogy ez a probléma valójában hány gyereket érint.)

Több szülő felháborodott, amikor tudomást szereztek az átalakításról. Olyan esetről is tudnak a szülők, amikor a fiúk meglesték a lányokat, ezért volt olyan kislány, aki egész nap nem ivott, hogy ne kelljen a mosdóba mennie, és olyan, aki a hazaérkezésig inkább visszatartotta.

A Deanesfield iskola esete nem egyedi, írta a Mail on Sunday. Sok esetről tudnak, amikor a lányok inkább nem mennek iskolába, amikor menstruálnak, mert szégyellik magukat a fiúk előtt, akikkel osztozniuk kell a mosdón. De nemcsak a kislányok, hanem a felnőtt nők is kényelmetlennek tartják a gendersemleges mosdókat a közösségi oldalakon megjelent vélemények szerint.

Az orvosok szerint a vizelet visszatartása súlyosan károsítja a vesét, és a női egészségügyi eszközök cserélésének hiánya komoly egészségügyi kockázatot jelent. Fertőzések alakulhatnak ki, de akár a fiatal lányokra veszélyes toxikus sokk szindróma, mely a vérmérgezéshez hasonló tüneteket produkál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére