Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szörnyû elnök ez a Trump: tovább csökkent a munkanélküli segélyt igénylõk száma

Bokor Gábor

2017.08.17. 21:28

Az Egyesült Államokban az elemzõi várakozásoknál jobban csökkent az elsõ alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten.
WASHINGTON, 21:28

Az Egyesült Államokban az elemzői várakozásoknál jobban csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten.

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön hozta nyilvánosságra az augusztus 12-én zárult vizsgálat eredményét, melyből kiderült, hogy a munkanélkülisegély-kérelmek száma 12 ezerrel, 232 ezerre csökkent.

Az elemzők korábban azt saccolták, hogy összesen 240 ezer beadott kérelem lesz, így kijelenthető, hogy ismét nagymértékben csökkent a segélykérők száma.

Elemzők azzal számoltak, hogy a kérelmek száma 240 ezerre csökken. Ezzel megszakítás nélkül már 127 olyan hét telt el, amikor 300 ezer alatt maradt a kérelmek száma, ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa.

A szakértők szerint az utóbbi hónapokban folyamatosan erősödött a munkaerőpiac. Az amerikai munkaerőpiacon gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság. A pénzügyi és gazdasági világválság után, hat évvel ezelőtt kapott lendületet a munkahelyteremtés folyamata, amely azóta sem szakadt meg, 2011 óta több mint 15 millió új munkahelyet hoztak létre az Egyesült Államokban, és mostanra 4,3 százalékra süllyedt a munkanélküliségi ráta.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére