Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szólásszabadság-átalakítás, fájdalmas átállás, világháború – jó a műsor Davosban

888.hu

2022.05.25. 13:00

Remek társaság, remek beszélgetések.

 

Idén május 23. és 26. között rendezik a svájci Davosban a Világgazdasági Fórumot (World Economic Forum, WEF), ahol a világ legbefolyásosabb emberei eldöntik, hogy mi a jó irány.

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum vezetője a találkozó megnyitóján kijelentette, hogy „a jövőt mi építjük”, két másik európai elit politikus pedig közölte, hogy a globális energiaválság „átmenet”, amely a legtöbbek számára „fájdalmas” lesz, de nem szabad ellenállniuk azoknak a nemzeteknek, amelyek meg akarják őrizni saját szuverenitásukat a „globális napirend” helyett.

 

Schwab „erős közösségnek” nevezte a közönségét és kijelentette:

Megvannak az eszközeink a világ helyzetének javítására, de két feltétel szükséges. Az első, hogy mindannyian egy nagyobb közösség érdekeltjeiként viselkedjünk, ne csak a saját érdekeinket szolgáljuk. Ezt nevezzük »érdekelt felek felelősségének«. Másodszor, működjünk együtt. A találkozó során számos lehetőséget találnak arra, hogy részt vegyenek cselekvési és hatásos kezdeményezésekben, hogy előrelépést érjenek el a globális napirenden szereplő konkrét kérdésekkel kapcsolatban”.

 

 

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója és elnöke 2019-ben davosi összejövetelükön Károly herceggel együtt meghirdette a Great Reset-et, a nagy újrakezdést, ami nem más, mint a világ eddigi működésének újraszabályozása, új alapokra helyezése. Véleményük szerint a kapitalizmus jelenlegi formájában nem járul hozzá az emberiség jólétéhez, ezért új kapitalizmus létrehozására van szükség, ami megvédi a természetet és csökkenti a társadalmi egyenlőtlenségeket.

 

Robert Habeck német alkancellár az energiaválságról szólva arra figyelmeztetett, hogy az egyes nemzetek kormányainak nem a saját polgáraik védelmére kellene törekedniük, hanem „a piacok szabályait” kellene követniük.

 

Természetesen Soros György sem hagyta ki a lehetőséget, hogy felszólaljon Davosban. Ő a harmadik világháború kitörésével riogatta a hallgatókat.

 

Kjerstin Braathen norvég pénzügyi vezérigazgató

„átmenetként” jellemezte a globális energetikai felfordulást, miközben elismerte, hogy tömeges hiányok és gazdasági nehézségek lesznek, de azt állította, hogy megéri elviselni a fájdalmat.

 

Biztos csak a sors fura fintora, hogy Joe Biden amerikai elnök is épp az „átmenet” szót használta, amikor az elszállt üzemanyagárakról beszélt.

 

Julie Inman Grant ausztrál online adatvédelmi biztos arról értekezett, hogy a szólásszabadságot „újra kellene kalibrálni” az online erőszak miatt.

 

Közben természetesen Davosban nagy erőkkel vannak jelen a biztonsági hatóságok, rendőrök, stb.

Jack Posobiec amerikai konzervatív újságírót őrizetbe vették, a svájci helyi rendőrség egyenruháján a „Világgazdasági Fórum rendőrsége” felirat díszelgett.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Legalábbis egy online brit egészségügyi lap szerint biztos nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére