Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovénia nem kér a határkerítésből

888.hu

2022.06.13. 16:30

Úgy döntöttek, lebontják.

 

A zöld-liberális Robert Golob miniszterelnök vezette szlovén kormány megfogadta, hogy lebontja a horvát határ mentén húzódó határkerítést, amelyet eredetileg azért építettek, hogy megállítsák a 2015-ben és 2016-ban a Balkánon átáramló migráns áradatot.

 

Bár mindkét ország tagja az Európai Uniónak, csak Szlovénia tagja a nyitott határokkal rendelkező schengeni térségnek.

Az Európai Unió által finanszírozott InfoMigrants weboldal jelentése szerint a jelenlegi határkerítés mintegy 200 km hosszú, és a két ország közötti teljes határ mintegy harmadát fedi le.

 

 

Horvátországban az elmúlt években számos illegális határátlépési kísérlet történt. Ez év júniusában mintegy 200 migránsból álló tömeg megrohamozta a horvát és a boszniai határt, és megpróbált átjutni a határt őrző rendőrökön.

A balkáni útvonal mentén a helyzet az év eleje óta drámaian megváltozott, és az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex az útvonal mentén tapasztalható aktivitási hullámot regisztrált.

 

 

A Frontex szerint, az idei év első három hónapjában a balkáni útvonalon az EU-ba való belépési kísérletek száma megduplázódott a 2021-hez képest.

A határvédelmi ügynökség arra figyelmeztetett, hogy Európa újabb, a 2015-ös és 2016-os évhez hasonló migránsválsággal nézhet szembe.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem csitulnak a kedélyek Brüsszelben, szivárvány került a pályára Katarban

Nem csitulnak a kedélyek Brüsszelben, szivárvány került a pályára Katarban

Németország pedig Katartól fogja venni a demokratikus LNG-t!

A 888 megmondja a tutit: Wales – Anglia

A 888 megmondja a tutit: Wales – Anglia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Wales – Anglia.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére