Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákia oltáslottót indít az oltási hajlandóság növelésére

888.hu, MTI

2021.08.02. 07:00

Szlovákia lakosságának harmincnégy százaléka kapta meg a vakcinát, de ezt követően megcsappant az oltási hajlandóság.

 

A Szlovákiában állandó lakhellyel rendelkező, az új típusú koronavírus ellen már teljesen beoltott állampolgárok vasárnap estétől kezdhettek regisztrálni arra a szerencsejátékra, amelynek első számhúzására augusztus 15-én kerül sor. A legnagyobb nyeremény 100 ezer euró (36,5 millió forint) lesz, a kormány összesen mintegy 10 millió eurót (3,65 milliárd forint) szán a nyeremények kifizetésére.

A Pravda című szlovák lap azt írta, hogy a játék szabályzata bírálatot váltott ki, mivel a főnyereményt csak az viheti el, aki élő televíziós adásban válaszol a műsorvezető egy kérdésére.

A szervezők ezzel akarják fenntartani a közönség érdeklődését a játék októberi lezárultáig.

Igor Matovic pénzügyminiszter, exkormányfő lelkes támogatója volt a játéknak. Nagyrészt az ő erőfeszítéseinek köszönhető, hogy a parlament végül jóváhagyta a javaslatot.

Helyénvaló dolog az ingadozó embereket ösztönözni. Ráadásul a közfinanszírozás szempontjából is nagyon jó befektetés”

– mondta Matovic, hozzátéve, hogy az effajta ösztönzés költsége a töredéke a súlyos Covid-esetek kórházi gyógyításához szükséges összegnek.

Szakértők és közgazdászok ezzel együtt is kételkednek abban, hogy a lottó hatására valóban több szlovák veszi fel az oltást.

Az Our World in Data nevű adatközlő portál szerint Szlovákiában eddig kétmillió embert oltottak be teljesen a Covid-19-et okozó SARS-CoV-2 vírus ellen. Ez a szám a teljes lakosság 36 százalékának felel meg, miközben a szomszédos Csehországban a teljesen beoltottak aránya már elérte a 45 százalékot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére