Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákia tett egy lépést Európa felé

Pörge Béla

2017.03.08. 17:58

A RegioJet közlekedési vállalat a jövõben a szlovák mellett magyarul is tájékoztatja majd az utasokat a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon.
POZSONY, 17:58

A RegioJet közlekedési vállalat a jövőben a szlovák mellett magyarul is tájékoztatja majd az utasokat a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon.

Ami Magyarországon már évtizedek óta teljesen megszokottnak számít, az most Szlovákiában is megvalósulhat. Több nyelven fogják bemondani a megállókat!

Persze nem a ZSR (szlovákiai MÁV) vonatain találkozhatunk majd ezzel az "úri huncutsággal" (európai normával), hanem a magánkézben lévő RegioJet járatain.

Bukovszky László nemzetiségi kormánybiztos március 7-én, kedden találkozott a RegioJet közlekedési vállalat képviselőjével és a kétnyelvűsítésről tárgyaltak. Nemsokára két nyelven kapnak tájékoztatást a RegioJet utasai a Pozsony és Komárom között közlekedő vonalon — írja a Bumm.

Üdvözöltem a RegioJet lépését, kezdeményezését. Példaértékűnek tartom a hozzáállásukat. Felhívtam a társaság képviselőjének figyelmét arra, hogy az ország egész területén nem ütközik jogszabályba a települések, megállóhelyek nemzetiségi megjelölésének használata"

— mondta a kormánybiztos a Bummnak.

A tájékoztatás mellett felmerült, hogy a vasúti menetrendeket és a különböző figyelmeztetéseket is kétnyelvűsíti a cég.

Szomorú, hogy ennek is örülni kell a Felvidéken...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére