Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákia szigorít a beutazási lehetőségeken

888.hu

2021.07.07. 18:05

A beoltottak ugyanúgy mehetnek Szlovákiába mint eddig.

 

Szigorodnak péntek reggeltől a Szlovákiába érkezőkre és az oda hazatérőkre vonatkozó korlátozások: a koronavírus ellen beoltottak, illetve néhány más csoportba sorolt személy kivételével a határt átlépőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk.

A szigorításokról a múlt héten fogadott el határozatot a szlovák kormány, az intézkedések részletei a közegészségügyi hivatal (ÚVZSR) honlapján érhetők el.

A rendelkezés értelmében – az országon csak átutazó személyek kivételével – minden 12 évesnél idősebb határátlépőnek regisztrálnia kell a honlapon,

aminek elvégzéséről emailben kapnak visszaigazolást. Ezenfelül azoknak, akik nem kapták meg a koronavírus elleni oltás legalább első adagját, és nem tartoznak a közegészségügyi hivatal oldalán részletezett kivételek egyik csoportjába sem, érkezésüket követően 14 napos házi karanténba kell vonulniuk. A karantén időtartama lerövidíthető, amennyiben az adott személy a karantén legkorábban ötödik napján PCR tesztet végeztet, és annak eredménye negatívnak bizonyul.

A szlovák hatóságok közlése szerint a rendőrség már hétfőtől fokozott mértékben tart ellenőrzéseket a határátkelőhelyeken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére