Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákia szerint is megbukott a kvótarendszer

Bertha László

2017.09.06. 13:15

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter az Európai Bíróság döntése kapcsán kifejtette, hogy tanulmányozzák az ítéletet, a kvótarendszert azonban továbbra is mûködésképtelennek tartják.
POZSONY, 13:15

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter az Európai Bíróság döntése kapcsán kifejtette, hogy tanulmányozzák az ítéletet, a kvótarendszert azonban továbbra is működésképtelennek tartják.

A szlovák külügyminiszter a mai sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a kvótaperben hozott döntésből Szlovákia számára semmilyen szankció és semmilyen új kötelezettség nem keletkezik. Miroslav Lajcák megismételte a pozsonyi kormány korábban többször hangoztatott álláspontját a kvóták működésképtelenségéről, majd hozzáfűzte, hogy a további lépésekről a kormánynak kell döntést hoznia.

A kvótákkal kapcsolatos álláspontunk olyan politikai álláspont, amelyben osztozik az egész politikai színtér, és a lakosság is támogatja. Ráadásul az elmúlt két év választ adott arra a kérdésre is, hogy működnek-e a kvóták vagy sem”

– mondta a szlovák külügyminiszter, aki ettől függetlenül tiszteletben tartja a bíróság döntését.

További érdekesség, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnököt a mai kormányülés utáni sajtótájékoztatón egy újságíró arról kérdezte, mit gondol a magyar miniszterelnök azon kéréséről, hogy az Európai Bizottság a szolidaritás jegyében járuljon hozzá a határvédelem költségeihez; Fico a következőképp válaszolt:

Nem tudom, milyen valós kiadásai voltak Magyarországnak a kerítés megépítésével kapcsolatban. Egy biztos: Magyarország a saját intézkedéseivel nagyon jó munkát végzett. Megállította migrációs hullámot. Orbán Viktor azt tette, ami elvárható volt tőle. Védte a schengeni határszakaszt.”

A szlovák miniszterelnök a kvótadöntés kapcsán leszögezte, hogy a szlovák kormány a kérdésben továbbra sem ért egyet Brüsszellel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére