Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákia követi a magyar példát: megkezdik a tárgyalást az orosz vakcina vásárlásáról

888.hu ; MTI

2021.02.17. 10:35

Az európai uniós tagállamok közül eddig csak Magyarország engedélyezte a Szputnyik V védőoltás alkalmazását.

Szlovákia várhatóan megkezdi a tárgyalást a Szputynik V koronavírus elleni orosz vakcina vásárlásáról, bár azt még nem regisztrálta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) – jelentették ki kedden szlovák vezetők.

Az EMA február elején közölte, hogy az orosz vakcina esetében még nem kapta meg az európai piacra vonatkozó engedélyezési kérelmet.

Eljött az ideje, hogy a kormány elkezdje a tárgyalásokat az orosz féllel a Szputnyik V szállításáról”

– írta a Facebook közösségi portálon Igor Matovic szlovák miniszterelnök, és hozzátette, hogy kormánya ezt csütörtök reggel fogja megvitatni.

Én támogatom. Ez nagyszerű védőoltás, nagy hatékonysággal. Eddig az EU-ban csak Magyarországon használják, és nem látom az okát, hogy mi miért ne tennénk ezt”

– fűzte hozzá.
Marek Krajci egészségügyi miniszter sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a vakcinát akkor lehet használni, ha biztonságosnak találják. Közölte: a helyi egészségügyi hatóságok előbb megbizonyosodnak arról, hogy a vakcina gyártása valóban megfelelő-e.
Andrej Babis cseh kormányfő korábban azt mondta, hogy Magyarországhoz hasonlóan Csehország is engedélyezi a védőoltást, majd később közölte, hogy országa megvárja az EMA engedélyét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére