Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szívükhöz kapnak a liberálisok: Trump szerint a hit az élet középpontjában áll

Sümeghi Lóránt

2018.02.08. 19:15

Donald Trump amerikai elnök az idei Nemzeti Imareggelin csütörtökön Washingtonban azt mondta: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll.
WASHINGTON, 19:15

Donald Trump amerikai elnök az idei Nemzeti Imareggelin csütörtökön Washingtonban azt mondta: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll.

A rendezvényt megnyitó beszédében az elnök hangsúlyozta: Amerika a hívő emberek nemzete, és az országot erősíti az ima ereje. 

Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk"

– fogalmazott Trump. 

Az MTI emlékeztet, a Nemzeti Imareggeli az Egyesült Államokban 65 esztendőre visszatekintő hagyomány, amelyet Abraham Vereide norvég születésű amerikai metodista tiszteletes hívott életre. Minden év első csütörtökén rendezik az amerikai fővárosban, az idén kivételesen a hónap második csütörtökén tartják. A minden alkalommal a washingtoni Hilton szálloda báltermében megtartott rendezvény "házigazdája" az amerikai kongresszus. Dwight Eisenhower elnöksége óta valamennyi amerikai elnök részt vesz és beszédet mond a több mint száz országból érkező, több ezer vendég jelenlétében.

Az amerikai elnök beszédében szólt az Egyesült Államokat sújtó, járvány méreteit öltő kábítószer-fogyasztás gondjairól és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elkövetett vallási üldözésekről.

Ma az Iszlám Állam ellen küzdő koalíciós erők csaknem 100 százalékát felszabadították azoknak a területeknek Irakban és Szíriában, amelyeket ezek a gyilkosok nemrégiben még ellenőrzésük alatt tartottak"

– szögezte le Donald Trump.

Hozzátette, az Iszlám Állam elleni küzdelemben még sok a tennivaló, de soha nem pihenünk meg, amíg teljesen be nem fejezzük a munkánkat. Az imareggeli kezdete előtt az elnök Twitter-bejegyzésben utalt arra, hogy a rendezvényen sok vallási, politikai vezető és sok barátja is jelen lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére