Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

888.hu

2022.09.27. 12:00

A „súlyos balesettől” való félelem miatt tilalmi zónát hoztak létre a dán vizeken.

 

Földgázszivárgást észleltek az Oroszországból Németországba tartó Északi Áramlat 2 gázvezeték egyik szakaszán, a dán vizeken – közölték a dán hatóságok hétfőn.

Svédország és Dánia sürgős vizsgálatot kezdeményezett kedden az ismeretlen eredetű balti-tengeri gázszivárgásokkal kapcsolatban.

A vezeték körül a dán Bornholm szigetétől délre 5 tengeri mérföldes tilalmi zónát hoztak létre. A balti tengeri ügynökségek jelenleg is koordinálnak, a tenger alatti szivárgás valószínűsíthetően 60-70 méteres mélységben van.

„A szivárgás veszélyes, a hajózás tilos” – olvasható a dán tengerészeti hatóság tengerészekre vonatkozó figyelmeztetésében.

Bár az Északi Áramlat 2 nem üzemel, ennek ellenére 117 millió köbméter földgázzal töltötték fel – jelenlegi árakon 213 millió euró értékben –, hogy a vezeték nyomását 300 barra emeljék fel, várva az áramlás engedélyezését.

 

Németország a vezeték engedélyezését Oroszország ukrajnai inváziója után fagyasztotta be.

 

A kétszálas tenger alatti gázvezeték 1200 kilométer hosszan halad orosz, finn, svéd, dán és német felségvizeken keresztül.

 

Ma arról tájékoztatott minket a Gascade hálózatüzemeltető, hogy az Északi Áramlat 2 gázvezetékben hirtelen nyomáscsökkenés következett be. Az okokról és a pontos tényekről még mindig nincs pontos információnk.”

– áll az infrastrukturális szabályozó hatóság e-mailben küldött közleményében.

A német kormány a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy kapcsolatban áll a dán hatóságokkal, és a helyi bűnüldöző szervekkel együttműködve igyekszik kideríteni, mi okozta a hirtelen nyomásesést a vezetékben. A dán energiaügyi minisztérium nem kívánt nyilatkozni.

Az Északi Áramlat 2 gázvezeték szivárgása mellett az Északi Áramlat 1 üzemeltetője nyomáscsökkenésről is beszámolt.

 

Mindkét cső érintett volt”

– közölte a vállalat szóvivője a Német Sajtóügynökséggel. A vezeték kapacitása a hálózatüzemeltetők számára kötelező piaci információk szerint nem tervezett módon nullára csökkent.

A 24 órán belüli második incidens ellenére a Szövetségi Gazdasági és Technológiai Minisztérium és a Szövetségi Hálózati Ügynökség nem lát semmilyen hatást a németországi ellátás biztonságára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére