Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szírek késeltek Ankara egyik körzetében, a törökök szétverték a környéket

888.hu

2021.08.12. 15:40

Törökországban őrizetbe vettek 76 embert, miután a minap Ankarában egy utcai vita során szíriaiak megkéseltek két török fiatalt, majd törökök egy csoportja szíriaiak lakásaira, valamint üzlethelyiségeire támadt – közölte csütörtökön a török sajtó.

 

A késelés, amelyben a 18 éves Emirhan Yalcin életét vesztette, a török főváros Altindag nevű körzetében történt, kedden.

Szerdán törökök egy csoportja Altindagban betörte szíriaiak lakásainak, valamint üzlethelyiségeinek ablakait, továbbá egy autót is felborítottak és felgyújtottak. A rendbontás késő estig tartott, végül a rendőrség fékezte meg az indulatokat.

A hatóság arról adott tájékoztatást, hogy a 76 gyanúsított egy része valótlan állításokat osztott meg a közösségi médiában, másik része pedig az erőszakos cselekményekben vett részt. A gyanúsítottak fele már korábban is összeütközésbe került a törvénnyel.

Két külföldit előre kitervelt emberölés gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek, az állampolgárságukat nem közölték.

Ankara tartomány kormányzói hivatala csütörtökön arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy ne üljenek fel a provokatív híradásoknak és bejegyzéseknek.

A kis-ázsiai országban csaknem 3,7 millió szíriai él. A hazájukban több mint 10 éve zajló polgárháború elől menekültek a szomszédos, túlnyomórészt muszlimok lakta Törökországba. A közös vallás ellenére a szíriaiak – és általában a menekültek – megítélése a törökök körében nem egyértelmű. Időről időre erőszakos utcai jelenetek is lejátszódnak.

A török lakosság feszültségét csak fokozza, hogy a napokban egyre több afgán is érkezik az országba Iránon keresztül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére