Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szinte hihetetlen, de majdnem észhez tértek a világ vezetõi

888.hu

2017.05.27. 19:28

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenõrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata, amelybõl kiderül, hogy a párizsi klímaegyezmény kérdésében megállapodás nélkül zárult a csúcs.
RÓMA, 18:58

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata, amelyből kiderül, hogy a párizsi klímaegyezmény kérdésében megállapodás nélkül zárult a csúcs. 

A csúcstalálkozó eredményes volt, igazi vita zajlott  – mondta sajtótájékoztatóján Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök.

Az afrikai fiatalok már alig várják, hogy vállalkozzanak

A házigazda olasz politikus mindazonáltal a pénteken elfogadott terrorizmusellenes nyilatkozatot nevezte a csúcs legjelentősebb eredményének. Hozzátette, ezen kívül "kisebb eredmények" születtek. Ezek között azt a G7-es programot említette, amely fiatal afrikai vállalkozók képzését célozza.

Gentiloni azonban azt is elismerte, hogy a csúcson nem született megállapodás a párizsi klímaegyezményről: "hatan egyetértettünk, az USA még nem foglalt állást". Paolo Gentiloni megjegyezte, hogy az éghajlatváltozás és a migráció kapcsolatban áll egymással.

A csúcson nem zajlott "különösebb vita a migrációról". Afrika azonban központi témaként szerepelt. Olasz sajtóértesülések szerint a római kormány külön migrációs dokumentumot akart a zárónyilatkozathoz csatolni, erre azonban nem került sor.

Merkel elégedetlen

Angela Merkel német kancellár korábban elhangzott közlése szerint "nagyon nem kielégítően" zajlott a párizsi klímaegyezmény alkalmazását érintő vita a világ hét iparilag legfejlettebb országának szicíliai csúcstalálkozóján.

Trump elnök egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a jövő héten hozza meg döntését arról, kormánya támogatja-e a klímaváltozás elleni harcban kulcsfontosságú szerepet játszó párizsi megállapodást.

Párbeszéd és nyomásgyakorlás Oroszországra

A G7-csúcs hatoldalas, 39 pontos zárónyilatkozata sürgős, minden érintett fél bevonásával zajló párbeszédet szorgalmaz Líbiával, valamint az Iszlám Állam uralta szíriai városok felszabadítása ügyében.

A nyilatkozat Oroszország és Irán nyomásgyakorlását szorgalmazza a szíriai válság megoldása érdekében. Egyúttal újabb "korlátozásokat" helyez kilátásba Oroszországgal szemben arra az esetre, ha továbbra is megsérti a kelet-ukrajnai konfliktus rendezéséről szóló minszki megállapodásokat. A dokumentum felszólítja Észak-Koreát, hagyjon fel nukleáris fenyegetésével.

Most először ismerték el, hogy vannak migránsok és menekültek

A G7-ek lefektették, hogy a migráció globális jelensége olyan, "hosszú távú válságmegoldást" igényel, amelyben különbséget kell tenni menekültek és migránsok között. A nyilatkozat kimondja, hogy a menekülteket hazájuk közelében kell támogatni, hogy oda biztonságban visszatérhessenek. A záródokumentum a migránsok jogainak tiszteletben tartását szorgalmazza, ezzel együtt elismeri az államok "szuverén jogát határaik ellenőrzésében".
   
Közben Taormina tengerpartján megkezdődött a "NO G7"-tüntetés, amelyen egyelőre csupán néhány százan vesznek részt.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére