Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szinte biztos, hogy ez történt az argentin tengeralattjáróval

Nagy Gábor

2017.11.24. 06:32

Az argentin haditengerészet most már biztosra veszi, hogy robbanás történt az egy hete eltûnt San Juan tengeralattjárón.
BUENOS AIRES, 06:32

Az argentin haditengerészet most már biztosra veszi, hogy robbanás történt az egy hete eltűnt San Juan tengeralattjárón.

Enrique Balbi szóvivő a csütörtök esti sajtótájékoztatón ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy "semmit sem lehet kizárni", mivel nem tudni pontosan, hol van a tengeralattjáró. Hozzátette: tovább folyik az intenzív keresés, több ország segít, hogy megtalálják a 44 tengerészt.

Korábban arról volt szó: valószínűtlen, hogy a tengeralattjáró felrobbant volna, mert egy akkora detonáció nem maradhatott volna észrevétlen.

Korábban írtunk róla, hogy egy szokatlan zajt rögzítettek abban a térségben, ahol a San Juan eltűnt. Az expedíció most arra koncentrál, hogy bemérje, honnan érkeztek ezek pontosan.

A mentés kritikus szakaszba ért a bajba került 44 tengerész számára, mert ha a San Juan hét nappal ezelőtt elmerült, akkor mostanra fogyhat el a fedélzetén lévő oxigénkészlet. Az argentin hatóságok ezért fokozták a kutatási műveleteket. A keresésben négyezer ember vesz részt az északról déli irányban mintegy ezer kilométer hosszú, nyugat felé pedig mintegy 500 kilométer széles területen. Tizennégy hajót és négy repülőgépet vezényeltek oda, a kutatásban Brazília, Chile, az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia is besegít.

A San Juan egy német gyártmányú tengeralattjáró – amelyet 1985-ben állítottak hadrendbe Argentínában, s amelyet néhány évvel ezelőtt újítottak fel – november 13-án indult el az ország egyik legdélibb pontjáról, Ushuaiából saját támaszpontja, a fővárostól 400 kilométerre délre fekvő Mar del Plata felé. Utoljára két nappal később a San Jorge öböl térségéből, az argentin partoktól 432 kilométerre jelentkezett be, onnantól kezdve azonban semmit nem lehet tudni róla.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére