Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egész internet elsuhant a hét legfontosabb híre mellett: Skóciában teljes értékű szavazati jogot kaptak a bevándorlók

Békési Marcell

2020.03.01. 20:45

A skót parlament a koronavírus-para alatt suttyomban átnyomott egy törvényt, mely örökre megváltoztathatja a skót történelmet. Még állandó lakhellyel nem, csak menedékjoggal rendelkezők is részt vehetnek mostantól az országgyűlési választásokon. Legálisan importálhat mostantól magának a kormány szavazókat. A demokrácia Skóciában meghalt.
Képzeljünk el egy olyan Magyarországot, ahol egy Gyurcsány Ferenc nevű kormányfő dönt arról, hogy ki kaphat menedékjogot, és aki megkapja, az onnantól szavazati joggal is rendelkezik.

Durva, nem? Nos, ez Skóciában múlt hét óta a valóság.

Emlékezzünk csak vissza, hogy az októberi önkormányzati választás mennyire másképp is alakulhatott volna, ha a külföldi állampolgársággal, de magyar lakcímmel rendelkezők nem szavazhattak volna.

Az matematikailag tény, hogy a hagyományos jobboldali bástyákat a külföldiek szavazataival nyerte el a baloldal (például az első és második kerületben), de akár a főpolgármesteri cím is alakulhatott volna másképp, hogyha csak magyarok szavazhattak volna. Természetesen kudarcnak okai sokrétűek, de ez talán a legfontosabb körülmény volt, ami miatt ennyire másképp alakulhatott az önkormányzati választás, mint az országgyűlési vagy a EP-választás.

Nem beszélve arról is, hogy mekkora hisztit csap négyévente a balliberális ellenzék, hogy miért szavazhatnak a határontúli magyarok – ami mellesleg bevett szokás más országokba is, pl. Romániában.

Annak, hogy egy országban ki rendelkezik szavazati joggal, és ki nem, óriási hatása van a politika paletta alakulására, még egy ilyen viszonylag homogénnek tekinthető ország esetében is, mint Magyarország. Mennyire végzetes lehet akkor egy olyan ország esetében, mint például Norvégia, ahova évente annyi migráns érkezik, mint amennyi gyerek születik?

Mivel a kormány hatáskörébe tartozik, hogy ki kaphat vagy nem kaphat menedékjogot,

feburár 22-től kezdve gyakorlatilag a skót kormány képes lehet saját magának szavazatokat importálni, és így brutális módon beavatkozni a demokratikus rendszerbe.

Skócia azon országok közé tartozik, akik aktívan és tudatosan importálják a migránsokat a munkaerőhiány leküzdése érdekében. Ez a kornkrét gép menetrendszerűen közlekedett Szíria és Skócia között 2015-2016 között.

Szemléltetésképp jelzem, hogy ez olyan durván progresszív lépés, hogy azt még a svéd parlamentben is csak feldobni merték, illetve részlegesen bevezetni, teljes jogú szavazati jogot még ott sem kaptak bevándorlók, és a csökkentett jogot is csak azután kaphatják meg, miután 3 évig rendelkeztek svéd lakcímmel.

A skótok viszont most előzték progresszióban nem csak a svédeket, de az egész világot.

Február 22-én elfogadott törvényben minden Skóciában élő menedékjoggal vagy lakcímmel rendelkező lakos szavazhat, állampolgárságtól függetlenül. Vagyis tulajdonképpen te is: ha részt akarsz venni a választáson, csak oda kell menned, kibérelsz pár hónapra egy lakást, és kész: beleszólhatsz a skótok országgyűlés összetételébe, a kormányfő kilétébe, az életükbe.

Reméljük ez nem csak az első dominó, mert ha ezt más országok is bevezetik, akkor az

közvetlen módon befolyásolná Magyarország életét is, hiszen az egész Európai Parlament összetétele is eszerint alakulhatna.

Közvetve pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen erők irányítják hazánk legfontosabb stratégiai és gazdasági partnereinek, valamint en bloc az Európai Unió vezető országainak kormányait.

Egy buszkonvoj első járműve, mely Glasgowba szállít migránsokat. Mostantól amit kiszeik a lábukat a buszból és skót földre lépnek, szavazati joggal rendelkeznek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hét ember ellen emeltek vádat a francia tanárgyilkosság miatt

A francia terrorelhárítási ügyészség indítványára az illetékes vizsgálóbíró hét ember, köztük két kiskorú ellen emelt vádat terrorista gyilkosságban való bűnrészesség gyanúja miatt csütörtökre virradóan Samuel Paty tanár kegyetlen megölése ügyében.

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Pál apostol mintha személyesen Ferenc pápának írná a „rómaiakhoz” címzett levelét, amiben sokadszorra, világosan megfogalmazza, hogy a homoszexualitásnál még nagyobb bűn ennek az életformának a propagálása.

„Karnyújtásnyira” a Brexit megoldása, csak mindkét fél kompromisszumkészsége hiányzik

Folyamatos a huzavona, de lassan talán megállapodás születik. Ha másról nem is, de arról igen, hogy mikor üljenek le a tárgyalásokat folytatni a felek.

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A gazdasági növekedés és a munkahelyek védelme azonban felelős döntéseken kell alapuljon. „Mindezt úgy teszi a kormány, hogy nem adósítja el közben a következő nemzedékeket.” De persze a túlköltekezés is egy megoldás lenne, csak abból még egyszer nem kér az ország.

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Karácsony vs. Szaniszló 1:0 vagy 0:1 vagy hogy is van ez... A főváros nem kívánja kommentálni az ingatlanmágnás... jaj polgármester (!) bicikliutakat érintő Facebook-os kirohanását. Viszont felmerül a kérdés: nem egy csapatban játszanak?

7:59 – Ez történt ma

7:59 – Ez történt ma

A vírushelyzet romlik, a Momentum felvett egy humoristát, Macron hadjáratot indít az iszlamista szervezetek ellen, az erzsébetvárosi szájbermester áramlopása pedig olyan mint egy vízbe hajított kavics: egyre nagyobb kört ír maga köré.

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanárainak és diákjainak a kuratórium vezetőivel vívott harcának a vége, legfeljebb sejtései lehetnek a szemlélőnek.

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

A menet közbeni okostelefon-használat és az ezzel járó figyelemelvonás okozta veszélyekre hívja fel a figyelmet az ORFK-OBB és az Aegon biztosító a legújabb kampányukban, aminek célja ezen jelenségek visszaszorítása. A videókban az ORFK szóvivőjét, Gál Kristóf alezredest is bevonta a marháskodásba a két sztárhumorista: Kovács András Péter (KAP) és Janklovics Péter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére